Начало Moto News Довициозо изобщо не очаквал такъв успех в Чехия

Довициозо изобщо не очаквал такъв успех в Чехия

37
0
Андреа Довициозо,Марк Маркес,Хорхе Лоренсо

Андреа Довициозо отпразнува стотната си Гран при за Дукати с чудесна победа на пистата в Бърно. С този успех той се изкачи на трета позиция в генералното класиране на пилотите със 113 точки, на 68 зад лидера в подреждането Марк Маркес.

„Беше невероятна победа!”, възкликна Довициозо след надпреварата. „Преди уикенда се вълнувах, защото чувствах, че можем да се справим добре, но изобщо не очаквах такъв впечатляващ успех. Бях много бърз още от петъчните тренировки, направих страхотна квалификация, а в състезанието имах перфектна стратегия и съм много доволен. Карах тур за тур, опитвах се да следя какво се случва около мен, да следя как вървят останалите. Не претоварих задната гума и въпреки известни трудности във финалната част, се справих с Хорхе и Марк, които бяха в топ форма.”

Хорхе Лоренсо от своя страна сподели, че е доволен от второто си място и двойната победа на тима си.

„Гордея се с начина, по който се справихме със ситуацията, тъй като в петък имахме проблеми. Малко по малко подобрявахме мотора, намерихме чудесни настройки и стратегия за надпреварата. В неделя карах спокойно, защото бе особено важно да се грижим за гумите – това бе необходимо, за да можеш да атакуваш в края. Имах малък проблем при ускорението, за което съжалявам, защото можех да се боря за победата. Но изпреварването ми спрямо Маркес два тура преди финала позволи на Довициозо да спечели малко предимство. Не можех да задмина самия Андреа, който направи страхотно състезание”, обясни Лоренсо.