Начало Moto News Джак Милър ще кара за LCR Хонда в MotoGP през 2015 г.

Джак Милър ще кара за LCR Хонда в MotoGP през 2015 г.

78
0
Джак Милър

Лидерът в Moto3 Джак Милър ще кара за тима на LCR Хонда в MotoGP догодина. Той директно ще пропусне Moto2 и ще стане съотборник на Кал Кръчлоу.

19-годишният австралиец ще кара мотор от отворения клас, докато англичанинът ще е със заводския RCV13V на тима. Милър е първият пилот, идващ директно в MotoGP от най-ниския Гран при клас от Леон Хаслам през 2001 г.

– Много се радвам, че ще се състезавам в MotoGP догодина и особено на това, че ще работя с Хонда. Една мечта се сбъдва. Според мен всеки пилот иска да се състезава на най-високото ниво с Хонда. Скокът от Moto3 към MotoGP е голям, но съм убеден, че сме готови и стъпка по стъпка, учейки се непрекъснато, ще свършим страхотна работа – коментира той.

Австралиецът допълни, че дадената му възможност наистина е фантастична и той се вълнува преди новия етап в кариерата си.

– Искам да благодаря и на LCR, нямам търпение да работя с тях! Междувременно ще остана напълно съсредоточен върху сезона си в Moto3. Трябва да избегна всяко разсейване, за да се боря за титлата – каза още той.

Милър започна сезон 2014 г. без подиум в Гран при категория. С екипа на KTM Ajo той спечели при дебюта си в Катар, а след това взе още три победи. Пет кръга преди финала на сезона Джак е с 9 точки аванс пред Алекс Маркес. Хонда ще търсят в негово лице наследник на велики австралийски пилоти като Мик Дуан, Уейн Гарднър и Кейси Стоунър. Последният също изкара дебютния си MotoGP сезон в LCR.

Лучо Чекинело заяви от своя страна, че това е началото на един много вълнуващ проект и напълно ново предизвикателство за тима му:

– Наистина вярваме, че Джак ще има силно представяне в най-високия клас благодарение на невероятния му талант, мотивация и умения. Със сигурност ще трябва да учи как се кара 1000-кубикова машина, но не бързане. Следващата година ще е време за свикване за него. Хонда има дългосрочни планове за Джак (смята се, че договорът е тригодишен – б.а.).