Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доближихме се максимално до Ред Бул, убеден е Фетел

Доближихме се максимално до Ред Бул, убеден е Фетел

44
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел сподели след квалификацията за Гран при на Монако, че е доста доволен от представянето си. Той се класира втори за стартовата решетка, позицията на която е от особено значение по тесните улици на княжеството.

„Според мен се доближихме максимално. Пробвахме някои неща с настройките, за да извлечем максимума – трябваше да го сторим, ако искахме да се борим за първа редица или полпозишън. Очакваше се Ред Бул да са бързи тук. Мисля, че имат силна кола с повече аеропритискане от който и да е друг автомобил. В Барселона не бяхме на желаните позиции, в Канада ще е различно. Болидът ни има потенциал и трябва да го използваме”, коментира Фетел.

„Първия завой просто не можах да го премина така, както исках, останалата част от обиколката беше наред. Сесията бе сложна и от гледна точка на това как да накараш гумите да работят. Сега ще се съсредоточим върху утрешния старт. В неделя играта ще е по-тактическа и трябва да обмислим всичко, защото много кратък момент може да реши изхода от състезанието. Трябва ни и малко късмет, но най-важното е да сме готови да реагираме.”

Кими Райконен каза от своя страна, че е имал проблем да накара гумите да работят в първите два завоя – да ги загрее и вкара в работен режим.

„На писта като тази губиш част от увереността си, ако не си напълно сигурен как ще преминеш първи завой. Очевидно е, че не можем да сме напълно доволни от резултата, искахме да сме по-напред в таблицата. Надпреварата е нещо съвсем различно. По принцип тук е трудно да се изпреварва, но в миналото са се случвали всякакви неща. Ще се постараем да се опазим от проблеми, да вземем точните решения и да вършим правилните неща в правилните моменти”, допълни финландецът.