Начало Formula E News Да Коща с най-добро време във втория ден от тестовете във Валенсия

Да Коща с най-добро време във втория ден от тестовете във Валенсия

43
0

Антонио Феликс да Коща от екипа на BMW Andretti беше най-бърз във втория ден от тестовете на отборите от Формула Е на пистата Рикардо Тормо във Валенсия. Така за втори пореден ден пилот на баварския тим постига най-добро време, като вчера това стори Александър Симс. Днес той остана 11-и.

Да Коща единствен слезе под 1:17 мин, записвайки 1:16.977 мин. Шампионът за миналия сезон Жан Ерик Верн от DS Techeetah остана 2-и на 0.365 сек. Трети се класира Жером ДАмброзио от Махиндра, следван от Лукас ди Граси от Audi Sport и пилотите на Venturi Фелипе Маса и Едоардо Мортара.

Новият пилот на HWA Щофел Вандоорн навъртя цели 33 обиколки в сутрешната сесия, след като вчера имаше проблем с батерията и не кара следобед. Той остана 13-и. Себастиан Буеми пък отново бе единственият пилот на Nissan e.dams, а кандидатът за място в Торо Росо Александър Албон пак не беше във Валенсия и не кара.

Следобед пилотите имаха и отделна сесия за симулиране на състезание. През новия сезон надпреварите трябва да бъдат изкарани без смяна на колите благодарение на по-издръжливата и ефективна батерия. Те ще продължават 45 минути плюс още 1 обиколка.

Още в началото обаче сесията беше спряна, след като Дани Абт от Audi Sport се удари на шикана след старт-финалната права. След това пък имаше проблеми с колата на Вандоорн, чиято светлина светеше в червено. В крайна сметка след дълго забавяне състезателната симулация бе подновена, като най-добро време в нея постигна Ди Граси, следван от Симс.

Подробности за болида и екипа на BMW, и целите на тима за първия му сезон като изцяло заводски отбор четете в новия брой 220 на списание ClubS1