Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Да Мата: Приключих с Формула 1

Да Мата: Приключих с Формула 1

39
0

Малко преди Гран при на Унгария бразилецът Кристиано да Мата бе изненадващо освободен от тима на Тойота. Или както бе официално съобщено, пилотът бе освободен от задълженията си, но договорът му остава валиден.
Въпреки надеждите, с които бившия шампион от КАРТ сериите дойде във Формула 1 се оказва, че тази тема вече не е актуална за него. Да Мата, който в неделя навърши 31 години прекара последните няколко седмици у дома в Бело Оризонте и е имал достатъчно време за размисъл. Липсата на интерес от страна на тимовете от Гран при го е навело на идеята, че трябва да забрави за Формула 1 и да се завърне в Съединените Щати.
На официална вечеря с група бразилски журналисти бившият вече пилот на Тойота е заявил че тимът е точно толкова слаб в момента, колкото е бил и когато той се е състезавал за японците. От друга страна решението му за оттегляне от Формула 1 било толкова сигурно, че дори да му предложели кокпита на Михаел Шумахер, той не би се съгласил да се върне.
Така сега Да Мата е съсредоточил усилията си върху намирането на силен отбор в КАРТ сериите или в ИРЛ. Това може отново да го срещне с хората на Тойота, които осигуряват мотори за американските серии.