Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дали завръщането ми ще е успешно зависи много от колата на Уилямс,...

Дали завръщането ми ще е успешно зависи много от колата на Уилямс, смята Кубица

81
0
Роберт Кубица,Уилямс

Роберт Кубица смята, че дали завръщането му във Формула 1 ще бъде успешно зависи много и от качествата на колата на Уилямс за 2019 г. Екипът от Гроув преживя един от най-слабите си сезони в историята през миналата година, като завърши на последното 10-о място при конструкторите.

За идния сезон тимът смени изцяло пилотската си двойка, като на мястото на Сергей Сироткин и Ланс Строл бяха привлечени Кубица и младият британец Джордж Ръсел, който спечели титлата във Формула 2.

„Задачата ми е трудна, заяви Кубица пред полския Przeglad Sportowy. – Имам много амбициозни цели, но хората знаят добре, че не поемам неща, които са лесни и леки. Доколко близо ще съм до тях ще зависи и от колата. Дали ще ми подхожда и как ще се държи.”

През миналия сезон колата на Уилямс беше особено трудна за каране, като Кубица имаше възможност да я тества на няколко пъти. Той не скри критичността си към нея, като каза, че най-хубавите неща при нея са задвижващата система на Мерцедес и оцветяването.

„Беше все едно да се опитваш да танцуваш с партньор, който не може да танцува, обясни полякът. – Когато една кола не се държи според очакванията ти, нещата не се получават.”