Начало Formula E News Д’Амброзио стартира първи в Мексико

Д’Амброзио стартира първи в Мексико

36
0

Пилотът на Драгон Рейсинг Жером Д’Амброзио ще стартира първи в състезанието за еГран при на Мексико, 5-и кръг от тазгодишния сезон във Формула Е. Белгиецът, който е бивш пилот от Ф1, беше най-бърз в решителната битка за суперпола, докато лидерът в шампионата Себастиан Буеми от Рено e.dams допусна грешка и остана едва 5-и.

В първата квалификационна група най-бърз беше Жан-Ерик Верн, пред Дювал, Ник Хайдфелд и Саразен. Французинът обаче прогнозира, че времето му няма да бъде достатъчно добро да остане в топ 5 след края на всички групи. Така и стана.

Втората квалификационна група беше съставена изцяло от бивши пилот от Ф1 – Д’Амброзио, Себастиан Буеми, Лукас ди Граси и Бруно Сена. Последният допусна грешка и се удари и остана последен, а най-бърз бе Буеми, следван от Ди Граси и Д’Амброзио. Тримата бяха по-бързи от Верн. В третата група бяха Никола Прост, Абт, Де Силвестро, Търви, Да Коща. След нея Прост излезе 2-и, а Абт 5-и, пращайки Верн извън топ 6.

Четвъртата група започна с катастрофа на шампиона Нелсон Пикет-младши още в първия завой. Бразилецът изпусна спирането за него и се удари в предпазните пана. последва спиране на сесията за близо 20 мин. Явно прекъсването се отрази лошо на последната група и никой не успя да намери място в топ 5. Сам Бърд, който спечели миналия кръг в Аржентина, остана едва 11-и.

Така за суперпола останаха Буеми, Прост, Ди Граси, Д’Амброзио и Абт. Най-бърз беше Жером с време 1:03.705 мин, следван от Прост, Ди Граси и Абт и Буеми, който направи грешка в началото на втория сектор, натискайки много агресивно спирачките, което доведе до блокиране на предните гуми. Това му коства загуба от над 1 секунда и всички шансове за челно класиране. След финала Д’Амброзио призна, че е изненадан от класирането си, като се е надявал да е в топ 5.