Начало Moto News Дебютът на Инмотек GPI10 в MotoGP все още не е насрочен

Дебютът на Инмотек GPI10 в MotoGP все още не е насрочен

48
0

Компанията Инмотек закара два от MotoGP прототипите си GPI10  на пистата Херес, където пилотът им Иван Силва продължи да развива машината. Тествани бяха два двигателя с различни конфигурации, които са еволюции на първия мотор на тима. Също така за първи път бяха изпитани и новото шаси и шарнир на GPI10.

„Мотоциклетът е много е лесен за каране, двигателят е силен и много плавен. Имах късмет и успях да карам MotoGP машината на Дукати и затова имам база за сравнение. Затова мога да потвърдя, че базата на Инмотек е много добра. Очевидно когато имаш повече мощност и тестваш нови материали, се появяват и нови проблеми, които трябва да бъдат решени, но като цяло чувствата са много добри“, обясни Силва.

Принципно се очакваше новата машина да дебютира на 4-ти юли, когато ще се проведе състезанието за Голямата награда на Каталуня, но мениджърът на Инмотек – Оскар Гория, не потвърди това по време на тестовете.

„Метеорологичните условия ни накараха да прекратим някои важни тестове, затова ние предпочитаме да работим и да тестваме на всеки 15 дни. Когато сме технически готови да достигнем главната си цел, която е да финишираме в състезание, при това с добро време, тогава ще излезем на пистата. Но в никакъв случай  не смятаме да бързаме“, заяви Гория.