Начало Лайфстайл Демо-камионът на Sony пристигна в София

Демо-камионът на Sony пристигна в София

64
0

Усъвършенстваните аудио технологии на Sony могат да се видят в демо-камион на Sony разположен при НДК
Това лято Sony представи на музикалните фенове WALKMAN продукти от ново поколение – с усъвършенствани функции и разширени възможности за аудио и видео възпроизвеждане. В движение, на път, в колата – лесната свързаност на продуктите позволява да освободите музиката от WALKMAN и да се радвате на качествено музикално и видео преживяване, което само Sony може да предложи.
Най-новите модели на Sony бяха представени на демонстрационната обиколка на компанията, която започна на 20 август и приключва на 3 септември в София. По време на обиколката всеки можеше да научи повече за избрания от него модел от аудио експертите на Sony, да изпробва функционалността му, да прехвърля музика, снимки и филми, и да спечели една от наградите на компанията.
Всеки ден, от 17:00 следобед, демонстрационният камион отваряше врати за почитателите на музикалното забавление.
В София демо-камионът пристигна на 2 септември и ще може да се разглежда и днес, когато е официалният край на турнето. Той е разположен при паркинга на НДК.
Турнето на Sony премина през Велико Търново, Албена, Златни пясъци, Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Лозенец, Стара Загора и Пловдив в дните от 20 август досега.

Продуктите, представени на демонстрационната обиколка са видео:
– MP3 WALKMAN® от серията NW-A800,
– MP3 плейъри WALKMAN® от серия NW-E010,
NWD-B100 и MEX-BT2500 автомобилна стерео система с вградена Bluetooth функционалност.

Видео MP3 WALKMAN от серията NW-A800 – възпроизвеждащи MP3 и видео филми на широк 2-инчов цветен LCD екран
С новата серия видео MP3 WALKMAN NW-A800 може да изживеете видео възпроизвеждане със зашеметяващо качество, съчетано с кристално чист звук. Тази стилна и изискана серия WALKMAN предлага аудио и визуално преживяване, което няма равно на себе си.
Видео MP3 WALKMAN NW-A800 е достатъчно малък, за да го пъхнете в чанта или джоб, с широк 2-инчов QVGA (320×240 пиксела) ТFT LCD екран, който предлага ненадмината яснота, висок контраст и върховно цветно възпроизвеждане. Видеозаписът може да се гледа на екрана както хоризонтално, така и вертикално, за да бъде удоволствието пълно.
Видео MP3 WALKMAN NW-A800 се предлага с 2 GB, 4 GB и 8 GB памет, а цветовите вариации са четири: виолетово, черно, бяло и розово.

WALKMAN MP3 плейъри от серия NW-E010 с MP3 възпроизвеждане, пряка USB връзка и 3-реден OLED цветен дисплей
Със своя компактен и елегантен дизайн NW-E010 се събира идеално в джоба или в чантата. Можете да изберете своя модел в един от петте атрактивни цвята, които да подхождат на стила ви – виолетово, синьо, розово, златно или черно. Освен добрия външен вид NW-E010 има много да предложи и в техническо отношение. Той е наследил аудио качеството на водещите модели от серията WALKMAN. Гордост за модела са Clear Audio технологиите – Clear Bass и Clear Stereo, осигуряващи кристално чиста музика. 3-редовия цветен LCD дисплей прави навигацията в менюто много лесна.
Свалянето на музика и наслаждаването на любимите парчета никога не е било толкова лесно благодарение на USB 2.0 връзката. Просто вкарвате NW-E010 в USB входа на компютъра, без нужда от допълнителни кабели. Докато е свързан с компютъра той ще се зарежда чрез удобната функция за бързо зареждане. Функцията позволява за 3 минути зареждане да имате 3 часа възпроизвеждане; докато цял час зареждане гарантира до 30* часа от любимите ви мелодии.
*Три модела WALKMAN NW-E010:
– NW-E016/E016F (4GB) капацитет за до 2700 записа***
– NW-E015/E015F (2GB) капацитет за до 1350 записа***
– NW- E013/E013F (1GB) капацитет за до 685 записа***
 Живот на батерията:
ATRAC формат: приблизително 30 часа (възпроизвеждане на 132 kbps)
MP3 формат: приблизително 28 часа (възпроизвеждане на 128 kbps)

WALKMAN® NWD-B100 – без кабели, без софтуер, без бъркотия: страхотна музика, осигурена с пряка USB връзка
Ако релаксирате вкъщи, може да се наслаждавате на всички песни, събрани във вашия WALKMAN през колоните на вашата Sony мини/микро система. Файловете могат да бъдат изтеглени директно чрез USB връзка от NWD-B100 към вашата уредба (само музика със същите кодеци, каквито са на мини/микро системата могат да бъдат изтегляни). Следните модели Sony hi-fi системи поддържат тази функция: серията DHC-AZ33D; CMT-U1BT; CMT-U1; CMT-DH5BT; CMT-HX5BT; CMT-HX3; CMT-BX3.
Лесният за използване софтуер за автоматичен трансфер, вграден в NWD-B100 прави изключително просто зареждането на WALKMAN с вашите любими цифрови мелодии. Свързвайки се към USB порта на вашия компютър (поддържа високоскоростен USB 2.0 трансфер) без никакви кабели, моделите от серията NWD-B100 автоматично ще потърсят и копират MP3 и WMA файловете в папката My Music на вашия компютър (или определената от вас музикална папка).
С капацитет от 1 GB, NWD-B103/B103F може да съхранява до 660 песни*, докато 2-GB NWD-B105/105F достига до невероятните 999 песни*. Точно както очаквате от WALKMAN, МР3 възпроизвеждането е превъзходно, ясно и динамично. 6-режимен еквалайзер за фина настройка допълва удоволствието от слушане на музика.
Моделите NWD-B103F/B105F могат да записват радио предавания от вградения FM тунер, така ще може да се наслаждавате на любимите си програми когато пожелаете. Всички модели от серията NWD-B100 могат да се използват и като джобен диктофон, като посредством вградения микрофон записвате бележките си и не ви се налага да търсите химикалка и лист.
*При 48 kbps

MEX-BT2500 автомобилна стерео система с вградена Bluetooth функционалност
Новата MEX-BT2500 автомобилна аудио система от Sony е вашият перфектен партньор докато шофирате. От гледна точка на безопасността като приоритет по днешните натоварени пътища, стилният модел ви предоставя прекрасно hands-free решение, за да се наслаждавате на вашата лична музикална колекция с невероятно качество на звука, като използвате вашия Bluetooth мобилен телефон.

Освен Bluetooth hands-free решение, MEX-BT2500 е страхотен избор, защото ви дава възможност да се наслаждавате безопасно, лесно и удобно на музикалната си колекция докато шофирате. Walkman моделите на Sony с Bluetooth и всички останали персонално аудио модели могат да станат съвместими с Bluetooth посредством Sony TMR-BT10 Bluetooth, което се включва директно към изхода за слушалки на аудио плейъра.
MEX-BT2500 поддържа A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) за възпроизвеждане на висококачествено цифрово аудио през Bluetooth връзка. Това означава, че музиката, съхранена на A2DP мобилен телефон (или всеки друг продукт с необходимата A2DP поддръжка) може да се слуша безжично през колоните на колата с изумителна чистота. Това е единственото решение за истинско hi-fi цифрово музикално възпроизвеждане в автомобила. Сравнено с обикновен FM тунер, разликата в аудио качеството с Bluetooth е феноменална.

За Sony:
Sony произвежда аудио, видео, комуникационни и информационни продукти и технологии за потребителските и професионални пазари в цял свят. С бизнес в областта на музиката, филмите, игрите и онлайн обслужването, Sony е уникално позиционирана като една от водещите марки за цифрово забавление в света. Sony отчете консолидирани годишни продажби в размер на 55.83 милиарда Евро (8,296 милиарда йени) за приключилата на 31 март 2007 г. финансова година, базирано на среден пазарен курс на йената за същия период от 148.6 йени към 1 Евро. Sony има около 163 000 служители в цял свят.
В Европа Sony Group отчете консолидирани годишни продажби в размер на 13.71 милиарда Евро (2,038 милиарда йени) за приключилата на 31 март 2007 финансова година. Sony Европа, със седалище в Sony Center на Potsdamer Platz в Берлин, отговаря за електронния бизнес на фирмата в Европа и отчете консолидирани продажби възлизащи на 9.12 милиарда Евро за същия период.