Начало Formula E News Ди Граси и Абт донесоха отборната титла на Audi Sport във Формула...

Ди Граси и Абт донесоха отборната титла на Audi Sport във Формула Е

53
0

Лукас ди Граси и Дани Абт завършиха на 2-о и 3-о място в еПри на Ню Йорк, последен кръг от шампионата на Формула Е. По този начин те донесоха на екипа си Audi Sport отборната титла този сезон. Немският отбор изпревари само с 2 точки Techeetah. За последните новият шампион Жан-Ерик Верн спечели състезанието, но това не се оказа достатъчно. Другият пилот на Techeetah Андре Лотерер остана едва 9-и след наказание на фалстарт.

Себастиан Буеми от Renault e.dams бе на полпозишън пред Лотерер и Верн, но Жан-Ерик потегли най-добре от 3-а позиция и поведе пред швейцареца и Андре. Ди Граси бе 4-и, следван от Нелсон Пике и Абт. Лотерер опиат атака още в първата обиколка, но не успя да мине пред него. В следващия си опит Лотерер успя, но той обаче получи наказание от 10 сек престой в бокса за фалстарт.

Заради инциденти на Хосе Мария Лопес, Жером Дамброзио и Лука Филипи на трасето бе назначен пълен режим на жълт флаг. След края на режима Лотерер влезе да изтърпи наказанието си, а Ди Граси изпревари Буеми и стана втори. След това и Абт мина пред швейцареца, заемайки 3-ото място. Това вече извеждаше Audi Sport на първото място при тимовете.

В 23-ата обиколка започнаха влизанията в бокса, които продължиха и на следващия тур. След тях Верн остана начело, макар и с минимална преднина, следван от Ди Граси и Абт, а Буеми бе 4-и. Тези пилоти се движеха в пакет.

Използвайки Fanboost-а си, Буеми изпревари с агресивна атака Абт. Последният обаче си върна позицията след само 2 обиколки след грешка на Себастиан.

Отпред Ди Граси притискаше Верн, като в последните обиколки двама дори се удариха леко и Лукас получи счупване на носа. Французинът все пак задържа лидерството и спечели, но 2-ото и 3-ото място на Ди Граси и Абт бе достатъчно за Audi Sport да спечели отборната титла с 264 т. срещу 262 т. за Techeetah. Ди Граси пък успя с една точка да изпревари Сам Бърд и да заеме 2-ото място при пилотите.