Начало Formula E News Ди Граси с първа победа за сезона, интригата за титлата се запазва

Ди Граси с първа победа за сезона, интригата за титлата се запазва

62
0

Шампионът във Формула Е Лукас ди Граси от екипа на Audi Sport спечели първата си победа за сезона. Той триумфира в еПри на Цюрих в Швейцария, като състезанието бе първото автомобилно такова в страната от 1954 г. насам.

В същото време Сам Бърд от DS Virgin завърши 2-и и запази интригата в битката за титлата, 2 кръга преди края на сезона. Лидерът в шампионата Жан Ерик Верн от Techeetach остана едва 10-и и така разликата между двамата намаля от 40 на 23 точки.

На старта поведе потеглилият от полпозишън Мич Еванс от Jaguar, следван от Андре Лотерер oт Techeetach, Бърд, Жером Дамброзио (Dragon Racing) и Ди Граси. Последният изпревари Жером, а същото стори и Буеми. Верн бързо се придвижи до 10-а от 17-а позиция.

Отпред Ди Граси изпревари Бърд, а после се справи и с Лотерер. Феликс Розенквист пък се удари в предпазните огради след контакт с Верн, който вече бе 8-и. Ди Граси пък летеше на пистата, като изпревари Еванс и така поведе.

По трасето имаше доста откъснати елементи, като към тях допринесе и победителят от предния кръг Дани Абт от Audi Sport, чието задно крило се отчупи след инцидент.

Заради многото остани по трасето беше обявен пълен режим на жълт флаг, което означаваше, че всички пилоти трябва да се движат с много ниска скорост – 50 км/ч. Тъй като състезателната дистанция бе почти преполовена, всички пилоти решиха да минат през бокса за смяна на колите.

След смените Ди Граси запази лидерството, втори бе Еванс, 3-и Лотерер, следван от Буеми и Бърд. Заради превишена скорост в режима на жълти флагове обаче Еванс, Лотерер, Буеми, Лопес и Верн бяха наказани с преминаване през питлейна.

След изтърпяване на наказанията зад лидера Ди Граси се подредиха Бърд, Дамброзио, Лотерер и Еванс, а Верн остана извън топ 10. След изпреварване и грешка на Лопес, Верн стана 10-и. Французинът завърши на тази позиция. Отпред необезпокояван Ди Граси спечели, следван от Бърд, Дамброзио, Лотерер и Буеми.