Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста остава трети пилот на Уилямс през тази година

Ди Реста остава трети пилот на Уилямс през тази година

31
0

Екипът на Уилямс обяви, че Пол ди Реста ще остане трети пилот в тима и през тази година. Шотландецът зае тази роля в тима от Гроув в началото на миналата година, като помогна с опита си за развитието на тима и колата през 2016 г. Ди Реста има 3 пълни сезона в Гран при между 2011 и 2013 г. за екипа на Форс Индия. Преди това през 2010 г. той стана шампион в германския шампионат за туристически автомобили – DTM.

“Много съм доволен, че ще остана в Уилямс като резервен пилот за 2017 г., заяви Ди Реста. – Нямам търпение да се запозная и да свикна с процедурите и управлението на новия болид FW40 и да разбера новите правила. Искам да благодаря на Клер Уилямс и на всеки един в тима за тяхната продължаваща подкрепа и затова, че съм част от тима.

“За нас е страхотно да задържим в тима някой като Пол с неговия опит в тима, добави заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Неговите обширни познания за Формула 1 ще са безценни за нас, особено с новите правила за 2017 г. Пол беше страхотен коз за тима в последната една година и е страхотно, че ще можем да продължи работата си с него през 2017 г.”