Начало Formula E News DS Върджин Рейсинг взе Алекс Лин за резервен пилот

DS Върджин Рейсинг взе Алекс Лин за резервен пилот

52
0

Тимът от Формула Е DS Върджин Рейсинг взе Алекс Лин за резервен пилот. 23-годишният автомобилен състезател вече има огромен опит от участието си в шампионатите GP2 и GP3. Той има в кариерата си титли от британската Формула Рено и GP3, многобройни победи в GP2 и успех в прочутата надпревара в Макау. Редом с това Лин бе развоен пилот и в Уилямс във Формула 1.

„DS Върджин Рейсинг е най-готиният отбор във Формула Е”, коментира Лин. „Те обичат състезанията и се борят постоянно за победи. Колата DSVO2 изглежда страхотно (освен че редовно печели), а за един пилот това наистина има значение.”

„Формула Е несъмнено е най-конкурентният автомобилен шампионат в света. Винаги съм искал да се състезавам в топ серии, поради което и търся път към това първенство. DS Върджин бе първият ми избор и се радвам, че постигнахме споразумение.”

Алекс ще провежда развойната програма на тима през цялата година. Той допълни, че му харесва комбинацията от състезания по улици със задачата за управление на количеството енергия.

„Мисля, че тези серии ще ми паснат наистина добре”, каза още пилотът.

Шефът на тима Алекс Таи заяви от своя страна, че за DS Върджин е огромна възможност да привлече състезател от калибъра и с потенциала на Лин.