Начало Moto News Ducati първи представиха отбора си за сезон 2018 в MotoGP

Ducati първи представиха отбора си за сезон 2018 в MotoGP

124
0

Нова година, нова цветова схема! Ducati Team  представи отбора си в днес в Болоня, а целта е една и съвсем ясна – победа. Екипът на Ducati беше първият от 24-те тима, който разкри отбора си за 2018 г., със стилно  представяне в Борго Панигале, близо до Болоня.

На тържеството присъстваха главният мениджър на Ducati Клаудио Доменикали, генералният директор на Ducati Corse Луиджи ДалИна, спортният директор на Ducati Corse Паоло Чиабати и мениджърът на екипа Давиде Традоци, както и тестовия пилот Микеле Пиро, които излязоха на подиума, преди окончателното разкриване на цветовете за 2018 г. на мотоциклетите. Моторите бяха изкарани на сцената от пилотите Андреа Довициозо и Хорхе Лоренсо. Така италианският отбор представи своята състезателна машина  GP18 за новия шампионат, в дома на отбора.

След невероятния сезон 2017, в който Дезмо Дови спечели шест победи и се бори за титлата до последния старт от шампионата,  светлината на прожекторите продължава да се фокусира върху отбора на Ducati, тъй като за 2018 г. моторите ще получат още скорост. Съотборникът на Довициозо – Лоренсо даде своя принос за успеха на марката през първия си сезон в червено, като беше близо до победата към края на сезона, когато неговата адаптация към мотора бе завършена.

Генералният мениджър Джиджи Дал Ина определи сезон 2017 като впечатляващ: „2017 г. беше невероятна за нас. Спечелихме много и се борихме за световната титла. Имаше много невероятни емоции и отново всички наши фенове и последователи бяха доволни от това, което направихме. Това се дължи на работата и усилията на пилотите, на тестовите ездачи и всички от екипа на Ducati, така че нека им благодаря. Ние трябва да продължим да работим; ние трябва да подобрим всички технически точки, които все още могат да бъдат подобрени. „

Говорейки за промените в GP18, ДалИна разкри само, че мотоциклетът има повече конски сили, но обясни методологията за това как се е работило във фабриката, да се подобри представянето през сезона: „През цялата зима останахме много фокусирани. Ние работихме по основните характеристики на нашите мотори и измислихме нови идеи, които ще тестваме в Сепарнг. От само себе си се разбира, че трябваше да преразгледаме мотора и работихме върху двигателя.

Добавихме малко мощност към нашия мотор. Работихме и по други технически елементи, които подобрихме. По отношение на аеродинамиката, сега дефинираме последните подробности, така че няма да видите крайния модел в Малайзия, а може би не и до второто или третото състезание. Не е важно да търсим иновации на всяка цена. Трябва да бъдем много стриктни, много строги в процеса на тестване и да подбираме ценните промени.“

След това италианецът говори за мотоциклетистите и подчерта важността на подготовката им, заедно с тази на техниката: „Моторите са важни, но това важи в не по-малка степен и за пилотите. Довициозо ни даде толкова много емоции до финалната надпревара, имаше невероятен сезон, но не само през 2017 г. и през последната част на 2016 г. От Арагон до Валенсия той отбеляза най-много точки. Така че това не е еднократно и съм сигурен, че ще има невероятни резултати и през 2018 г.

Освен това имаме Хорхе Лоренсо, петкратния световен шампион, който имаше известни трудности в началото, но после резултатите му ставаха по-добри и по-добри. В последните състезания той беше близо до победата и съм сигурен, че ще бъде един от ключовите играчи на световното първенство през 2018 г. „