Начало Картинг Dunlop Karting Cup 2007 нажежи картинг пистата във Варна

Dunlop Karting Cup 2007 нажежи картинг пистата във Варна

50
0

Рекорден брой от 75 състезатели се включиха в оспорваната надпревара, която продължи близо 5 часа под жаркото варненско слънце. Втората серия на Dunlop Karting Cup 2007 тази година се отличи и със засиления интерес от страна на дамите, които се състезаваха наравно с колегите си мъже.
Победител от серия Варна на Dunlop Karting Cup 2007, която се проведе на 25 август, е Илиан Димитров от „Студио Варийски”. Той грабна голямата награда на турнира за журналисти – комплект автомобилни гуми Dunlop с най-бърза обиколка за 1:09.17 мин. След него на второ място се класира Георги Банков от списание OFF road с 1:11.22 мин, а на трето място в идивидуалното класиране е представител на сп. Club F1 Краси Цолов с 1:11.63 мин.
Сп. Club F1 имаше само един представител, поради което не участва в отборното класиране, където победител стана отборът на списание OFF road, последван от “Студио Варийски” и „Tesy”.
Победителите в индивидуалното и отборното класиране получиха награди от Dunlop и бензиностанции ЕКО.
„Варненци знаят как да се забавляват на висока скорост, без да губят контрол над ситуацията. Едни от най-добрите серии на картинга се получават винаги при вас!”, каза Деян Тодоров, представител на Dunlop за България.
Награда за спортменство бе връчена на Александър Гълъбов от Медийна Компания Варна, който бе определен за най-внимателен и съвестен състезател, а отборната награда заслужено отиде при изцяло дамския състав на тима на телевизия Msat.
Всички състезателки пък получиха като комплимент за представянето си на пистата подарък от Refan.
Последната, трета серия от от Dunlop Karting Cup 2007 ще се проведе на 22 септември на писта „Лаута” в град Пловдив.

––––––
Dunlop е един от водещите производители на високоскоростни и свръхскоростни гуми с впечатляващи успехи в моторните спортове. Богатият опит на фирмата при състезателните гуми доведе до иновационни технологии за гумите, проектирани за ежедневието. През 1888 г. Джон-Бойд Дънлоп патентова първата пневматична гума, като по този начин поставя началото на един процес на развитие, който и до днес е тясно свързан с историята на автомобилите и моторния спорт.
Мотото на Dunlop е Drivers Know и компанията винаги се старае да увеличи максимално удоволствието от шофирането.