Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Два отбора не удържаха на думата си да подпишат с Окон, твърди...

Два отбора не удържаха на думата си да подпишат с Окон, твърди Тото Волф

69
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка. Спас Генев

Два от отборите в шампионата не са удържали на думата си да подпишат договор с Естебан Окон за следващия сезон. Това твърди спортният шеф на Мерцедес Тото Волф.

Французинът е протеже на Сребърните стрели, но е на път да остане без място за следващия сезон, въпреки силното си представяне във Форс Индия за последните 2 сезона.

Там той по всяка вероятност ще загуби мястото си заради идването на Ланс Строл от Уилямс, чийто баща Лорънс стана собственик на тима. А другият сегашен титуляр Серхио Перес ще запази позицията си заради сериозните си спонсори. Според Волф до юли е имало 2 оферти към Окон, които в последствие били оттеглени.

„Това, което се случи през юли и август месец беше невероятно, каза Волф пред Sky Sports. – Имаше много политика, скрити игрички и лъжи. И не всички добри пилоти ще имат коли за следващия сезон. И Естебан може би ще бъде един от тях. Но ние ще се грижим за него, като той е една от бъдещите звезди.

През юли имахме 2 оферти за него и нещата опираха до това да изберем кой отбор е правилният. Но хората просто нямаха смелостта да удържат на думата си. Един ден Окон ще е пилот на Мерцедес, ще спечели титлата и ще покаже на всички други, че са направили грешка.“