Начало Картинг Две победи за Владимир Арабаджиев в Хасково

Две победи за Владимир Арабаджиев в Хасково

57
0

Шампионът Владимир Арабаджиев записа две победи в двата манша във висшия клас KZ2 в Хасково, където се проведе 2-ия кръг от националния шампионат по картинг. Пилотът на Дедракс Спорт остави зад себе си и в двата манша местният любимец Симеон Симеонов от Хидролифт Рейсинг, след като тръгваше от полпозишън. Трети и в двете надпревари остана Александър Цветанов също от Хидролифт Рейсинг. Последния стартира втори в първото състезание, след като успя да си извоюва тази позиция в квалификацията предния ден.

Цветанов поведе след старта, възползвайки се от това, че Владо бе от мръсната страна на пистата. В 7-ата обиколка Арабаджиев с по-късно спиране за един обратен завой си върна лидерството и до края нямаше проблеми. Симеон също успя да мине пред Цветанов и да заеме 2-ото място. Симеонов завърши на 3.2 сек зад Арабаджиев.

Във второто състезание, където стартовите позиции се определят от класирането в първото, Симеонов се възползва от това, че е на чистата страна от трасето и поведе. Много бързо обаче шампионът го изпревари и до края взе аванс, който на финала бе 2.3 сек. Цветанов отново завърши 3-и. Така Владо показа, че може да печели не само след като поведе, но и след пряка борба със съперниците си на пистата от догонваща позиция.

Четвърти и двете надпревари остана Васил Коларов. В първото той води сериозна битка с Никифор Баневски, а във второто със Станислав Атанасов, като и в двата случая успя да надделее. Рали пилотът и настоящ треньор в Хюндай Рейсинг Трофи – Петър Гьошев също бе сред състезателите на пистата (на втората снимка до Симеонов), но логично и в двата манша остана последен.

В клас Ротакс Джуниър, където състезанията бяха 4 (считани за 2 кръга в първенството) – 2 в събота и 2 в неделя, 4 успеха постигна Христо Пенов. След като в първия кръг в Кюстендил Пенов 4 пъти завърши втори, сега пилотът на Картинг Кюстендил 1 не даде шанс на съперниците си. В две от състезанията зад него завърши Николай Петров (Русе Кар Моторспорт), а в другите две Кристиян Христов (BVA Рейсинг Тийм). Така Пенов излезе начело в шампионата със 181 т., следван от Христов със 165 и Петров с 138 т.

В клас Мини доминираше Александър Коларов. Той спечели убедително квалификацията, а след това и двете състезания. В първия случай той остави на 6 сек зад себе си Паоло Христов и на 6.4 сек Яне Трпков, а във втория Любомир Малкочев и Паоло Христов със съответно 5.8 и 6.1 сек.

В Мини Бг, след като спечели първите 2 манша вчера, днес Никола Цолов записа 3-о и първо място. Така Цолов записа най-много точки и за двата кръга (50 и 41) и общо добави към актива си 91 т. С общо 191 т. той води убедително в шампионата с 60 точки пред Мартин Янков.