Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дюпаские: Научихме добър урок!

Дюпаские: Научихме добър урок!

73
0

Мишлен има какво да научи след загубата от Ферари и Бриджстоун на Индианаполис, заяви шефът на Мишлен Пиер Дюпаские. Състезанието бе решено в голяма степен от поведението на гумите на мокрото трасе.
След стартовете през лятото, в които превъзходството на Мишлен при високи температури бе очевидно, силата на Бриджстоун си пролича при ниските температури и високата влажност на американската писта. Екипираният с японските гуми екип на Заубер например класира пилотите си на трето и пето място в необичайно добрия ден за швейцарския тим.
Победителят Михаел Шумахер опроверга скептиците, твърдящи, че победата му е случайна, с думите:
– Напротив, ние държахме в ръцете си това “мокро” асо толкова дълго, без да можем да го използваме. Най-накрая успяхме!
– Научените уроци ще ни помогнат да засилим цялостното си представяне и това ще бъде добра начална мотивация – заяви от своя страна Дюпаские. – Мишлен се представя добре на състезания и ние трябва да подобрим времената си с няколко секунди при мокро време през зимата.
Днес беше забележително състезание в техническа перспектива. В началото нашите пилоти бяха по-бързи. При леко влажните условия сухите гуми позволиха на състезателите ни да намаляват с по три секунди на обиколка преднината на Шумахер. На мокро обаче губехме по две секунди в сравнение с “интермедиите” на Михаел и една секунда в сравнение с другите състезатели. Това състезание ни предостави много ценна информация – допълни французинът.