Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Водещите пилоти не искат Верстапен за съотборник

Екълстоун: Водещите пилоти не искат Верстапен за съотборник

87
0
Макс Верстапен,Ред Бул

Водещите пилоти във Формула 1 няма да искат да имат за съотборник Макс Верстапен в бъдеще. Това смята бившият бос на спорта Бърни Екълстоун.

Холандецът подписа договор с Ред Бул до 2020 г., като догодина партньор в екипа на „биковете“ ще му бъде Пиер Гасли. Очакваше се това да бъде Даниел Рикиардо, но австралиецът реши да напусне в посока Рено след 5 сезона в Милтън Кийнс.

Смята се, че Верстапен има клауза в договора си, която му позволява да напусне ако тимът не му предостави достатъчно добър пакет. А последното е възможно да се случи с оглед на преминаването на „биковете“ към моторите на Хонда.

Екълстоун обаче не смята, че Макс ще може да си намери място във водещите отбори: „Не мисля, че някой от шампионите в момента ще иска да го има в тима, каза британският милиардер в интервю пред Нико Розберг

– Себастиан и Люис няма да го искат. Ферари и Мерцедес няма да го посрещнат с отворени обятия. Смятам, че за него ще е по-трудно да си намери място във водещ отбор, отколкото Алонсо.“

Самият Верстапен пък зави, че данните от представянето на двигателя на Хонда в болида на Торо Росо са много обещаващи. Според него целта е догодина Ред Бул да бъде поне на нивото си от тази година като конкурентноспособност спрямо Ферари и Мерцедес.