Начало Moto News Един от завоите на Херес вече носи името Аспар

Един от завоите на Херес вече носи името Аспар

80
0

Завой номер 8 на пистата Херес в Испания вече носи името Аспар в чест на бившия пилот в мотоциклетната Гран при – Хорхе Мартинез „Аспар“.

По време на последните свободни тренировки за Гран при на Испания миналия уикенд, Мартинез, който в момента е тим-шеф на отбори във всичките три класа от мотоциклетната Гран при, бе специално почетен на церемония по този случай.

Така когато състезанието при 125-кубиковите машини започна, осмият завой вече официално носеше името Аспар, като до него пък вече има и метална скулптура в чест на испанеца.

Тя е дело на скулптора Мануел Гонзалез Пазо и включва корона, цифрата пет, какъвто бе състезателният номер на „Аспар“ по време на дните му като пилот, глобус и копие на шлема му.

„Без съмнение да има завой на Херес, кръстен на мен е огромна чест, особено поради факта, че аз винаги съм се чувствал като у дома си тук. Хората тук винаги са се отнасяли много добре с мен, а феновете винаги са били фантастични в подкрепата си.

Развълнуван съм, защото това признание е част от моята история и от живота ми, затова аз никога няма да забравя този велик ден. Трудно е да изразя всичко, което чувствам в този момент, но е важно да продължим да правим история“, заяви развълнуваният Мартинез по време на церемонията.