Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един питстоп за смяна на гуми на Ред Бул Ринг

Един питстоп за смяна на гуми на Ред Бул Ринг

118
0
гуми,Пирели

Един питстоп за смяна на гуми се очаква да направят пилотите в Гран при на Австрия на пистата Ред Бул Ринг. На разположение на пилотите ще са типовете софт, суперсофт и ултрасофт.

Същите бяха налични и за предишния кръг във Франция, в който пилотите без инциденти в първата обиколка затвориха цялата дистанция без проблеми с един бокс.

А трасето край Шпилберг натоварва по-малко гумите, тъй като има малко завои, сред които 2 по-бързи леви и 2 по-бързи десни. Разликата е, че в Австрия продуктите на Пирели ще са стандартните, а тези на Пол Рикар бяха с 0.4 мм по-тънък протектор за по-лесно загряване.

Най-използваната стратегия изглежда ще бъде потегляне с гумите ултрасофт и след 25-30 обиколки смяна към суперсофт или софт при по-високо ниво на износване. За пилотите извън топ 10 на старта е възможно и стартиране с по-твърд тип.

По правилник пилотите трябва да запазят по един комплект ултарсофт за 3-ата част на квалификацията и по 1 суперсофт и софт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване.

Минималното задължително налягане на гумите, постановено от Пирели, е 22.5 psi за предните и 20.5 за задните. Максималният разрешен кембър на предните гуми е -3.50 градуса, а на задните -2.00 градуса. 

Изборът на типове гуми на всички пилоти можете да видите в графиката вдясно: