Начало Moto News Екипът на Прамак представи тазгодишния си мотоциклет

Екипът на Прамак представи тазгодишния си мотоциклет

26
0

Отборът на Прамак Дукати в MotoGP представи официално новите си мотоциклети вчера.

Този сезон сателитните Дукатита ще бъдат оцветени в бяло и светло-зелено и ще бъдат управлявани от пилотите Мика Калио и Алекс Еспаргаро.

Зеленият цвят е част от екологичната инициатива, която екипът пое. Тя включва също и използването на соларни панели и въздушни турбини в централата на тима, както и максимално използване на материали, подлежащи на рециклиране.

Новите мотоциклети Дукати GP10 на Прамак ще вземат участие по време на последния предсезонен тест в MotoGP, който ще се проведе на пистата Лосейл.

Миналата година пилотите на отбора редовно присъстваха в челната десетка на класирането, затова очевидно тази година целта на екипа е да се придвижи още по-напред и да бъде най-добрият сред сателитните отбори.

„Имаме трима пилоти, които за момента изглежда са доста преди останалите (Роси, Лоренцо и Стоунър). Зад тях наистина всичко може да се случи. Аз съм доста уверен в това, особено след като видях новото Дукати на пистата. Те работиха много добре тази зима и ни предоставиха много конкурентен мотоциклет“, заяви по време на представянето собственикът на Прамак Рейсинг – Паоло Кампиноти.