Начало Moto News Enel става главен спонсор на Световната купа на ФИМ MotoE

Enel става главен спонсор на Световната купа на ФИМ MotoE

120
0

Днес в Рим бе представен новият шампионат – Световната купа на ФИМ MotoE. Церемонията беше в Officine Farneto. Главният спонсор на първите световни серии за електрически мотоциклети, които ще се казват FIM Enel MotoE World Cup, е компанията Enel.  

Първата световна серия за електрически мотоциклети, призната от ФИМ ще стартира през 2019 г. От Enel обявиха новата си роля като партньор за доставчик на устойчива мощност на MotoGP, като споделят обща визия с компанията Dorna, която е притежател на всички права, включително и търговските на шампионата.

На церемонията присъстваха президентът на ФИМ Вито Иполито, Франческо Стараче – CEO и генерален мениджър на Enel Group, трикратният световен шампион Лорис Капироси, Кармело Еспелета – CEO на Dorna Sports. Капироси бе човекът, който излезе на пистата първи, за да покара мотоциклетът от Световната купа Enel MotoE.

Новият шампионат ще бъде скок в бъдещето чрез първите електрически мотори в света с бързо зареждане, произведени от италианската компания Energica, които обединяват производителността и нулевите емисии.

Enel, чрез разширеното си отделение за енергийни услуги Enel X, ще предложи своя технически опит в областта на електрическата мобилност на FIM Enel MotoE World Cup. Групата ще осигури интелигентно и бързо зареждане, усъвършенствани енергийни услуги, доставка на зелена енергия, както и обслужване със специален персонал и съоръжения на място.

Комплексната електрическа система на MotoE ще бъде подпомогната от енергийните решения на Enel за управление на енергията и от възобновяемата енергия, генерирана на местно ниво чрез най-новото поколение преносими фотоволтаични системи или от местните енергийни разпределителни мрежи. Освен това, като партньор на MotoGP, Enel ще си сътрудничи с Dorna, за да предостави на сериите модерни енергийни решения, включително такива, насочени към повишаване на енергийната ефективност по време на отделните състезания.

Enel ще разработи и предостави интелигентни устройства за зареждане, за да осигури бързо зареждане на мотоциклетите Energica. Специално разработенота мобилно зарядно устройство, оборудвано с акумулатор, ще може да зарежда напълно мотоциклет за по-малко от 30 минути. То ще бъде свързано с интелигентната платформа за е-мобилност на Enel за оптимизиране на процеса на зареждане.

Тази платформа интегрира най-новите технологии на Electro Mobility Management (EMM), която позволява дистанционно наблюдение на станциите за зареждане и платформата JuiceNet, разработена от дъщерното дружество eMotorWerks на Enel в САЩ, което позволява обединяването на съоръжения за съхранение енергия.

Като главен спонсор на Световната купа, логото на Enel ще бъде на мотоциклета и на екипите на пилотите от новите състезателни серии.