Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон: Заубер е на най-доброто си ниво от 2 години насам

Ериксон: Заубер е на най-доброто си ниво от 2 години насам

42
0
Заубер,Маркус Ериксон

Маркус Ериксон смята, че екипът му Алфа Ромео Заубер е на най-доброто си нови от 2 години насам. През миналия сезон швейцарският тим бе категорично най-слабият в решетката, като спечели едва 5 точки през сезона.

Сега в Австралия Ериксон и съотборникът му Льоклер се наредиха 17-и и 18-и на старта, пред Сироткин и Гасли, а на финала Шарл завърши 13-и, пред Строл от Уилямс и Хартли от Торо Росо.

Ериксон отпадна след едва 6 обиколки с проблем в хидравликата, но ги определи като може би най-добрите за последните 2 години. „Борех се и се състезавах. Бях по-бърз от колите на Уилямс, каза шведът.

-Направих добър старт, атакувах колите около мен. От доста време не бях в такава позиция. Това беше много обещаващо и забавно. Разочароващо е, че всичко свърши толкова бързо.“

Според Ериксон екипът е направил голям прогрес спрямо представянето в петък, където той и Льоклер изоставаха доста от останалите. „Бяхме разочаровани от това къде се намираме в петък, разкри Маркус.

-И работихме много здраво във фабриката и на пистата, за да разберем и да анализираме защо. Направихме някои промени по колата и това помогна много на представянето. В събота имахме различна кола за каране.“