Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се притеснява относно легалността на автомобила си

Фетел не се притеснява относно легалността на автомобила си

219
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че не се притеснява относно легалността на автомобила си Ферари, тъй като ФИА извършва многократни проверки на колите по време на състезателен уикенд. Коментарът му бе направен по време на пресконференцията на пилотите на Монца, след като Люис Хамилтън заяви след Гран при на Белгия, че Скудерията използва някакви хитрости, които дават на колите им повече скорост. Англичанинът уточни, че нямал предвид нещо нелегално, както и че всички имали свои трикове.

„Мисля, че Люис каза многократно, че не иска думите му да се интерпретират погрешно, а може би това стана. ФИА установява легалността на болидите и прави няколко проверки по време на уикенд. Така че докато не се чуе нещо от тази посока, смятам, че всичко е наред. Същото важи и за останалите. За нас е важно да продължим да работим. Ако сме натрупали някаква инерция, трябва да я използваме, за да вървим напред”, обясни Фетел.

„Според мен хората забравят, че през последните пет години Мерцедес абсолютно доминираха, особено по отношение на задвижващата система. За нас е чудесно, че сме в състояние да се съревноваваме с тях по този показател. Не мисля, че можем да приемаме каквото и да е за даденост. Не смятам също така, че сме близо до тяхната позиция от последните сезони. Трябва да се трудим упорито и се надяваме на добро темпо тук, особено в състезанието.”

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене каза от своя страна, че екипът му трябва да продължи с натиска, защото в Мерцедес не са свикнали да са в такава позиция.

„През последните няколко години ние поемахме удари отдясно и отляво, но винаги се изправяхме. Свикнали сме, а те не са. Така че инструкциите към момчетата са прости: да продължим с натиска”, каза Аривабене.

Хамилтън не направи никакъв коментар в първия ден на пистата Монца, тъй като пристигна доста късно на трасето. От Мерцедес отмениха редовния му брифинг с представители на медиите в четвъртък с обяснението, че англичанинът имал „неотложен личен ангажимент”. Люис пропусна и сесията за автографи на пистата. От ФИА коментираха единствено получената от Мерцедес информация, че състезателят не е контузен или болен. Хамилтън пристигна привечер на Монца и участва в брифинга на инженерите от тима си преди днешните свободни тренировки.