Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не вини Ботас за удара

Фетел не вини Ботас за удара

56
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел се качи на подиума след като завърши втори в Гран при на Унгария. Немският пилот претърпя удар с Валтери Ботас към края на надпреварата, но Ферари-то му не бе повредено сериозно.

След финала четирикратният световен шампион сподели, че втората позиция е била възможният максимум на Хунгароринг, както и че не вини Ботас за сблъсъка.

„Бях много по-бърз от Валтери, но първоначално нямаше как да го изпреваря, така че изчаках последните десет обиколки. Задните ми гуми бяха в по-добра форма и влязох от вътрешната страна на излизане от първи завой. Чувствах, че съм го задминал във втори. Не исках да изтърва завоя, натиснах спирачките и след това усетих удара.

Честно казано, останах изненадан, защото вече бях напред. Не бях сигурен какво стана, но поглеждайки в огледалата видях Валтери и Кими [Райконен], а след това вече бях на чиста писта. Не го виня. Мисля, че нямаше сцепление и когато си толкова близо, е много трудно да спреш колата. Според мен е блокирал колела и тогава се е стигнало до сблъсъка.”

„Не мисля, че нещо повече от второ място бе възможно в това състезание. Люис [Хамилтън] имаше сериозен аванс в последния стинт. Вероятно имаше шанс да го понастигнем, но не и да го изпреварим.”