Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Беше чудо, че станах втори

Фетел: Беше чудо, че станах втори

42
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел призна, че е допуснал грешки на първи и втори шикан в решителната си обиколка в квалификацията на Монца днес. Той каза още, че не е минал добре и на двата Лесмо. Единствено третият сектор с Параболика бил както трябва и е всъщност цяло чудо, че изобщо успя да се класира на втора позиция и Ферари да формира първа редица за утре.

Себастиан заяви още, че според предварителните уговорки във Ферари е било негов ред да е напред в последните обиколки, макар реален ефект на изтегляне да нямаше. Германецът, както и Кими Райконен, заяви, че не са имали разговори относно някакви специални заповеди за преминаването на първия завой. И двамата обаче подчертаха, че при всички случаи не трябва да се допуска никаква възможност за инцидент.

„Може би това е най-хубавото място да спечелиш първа позиция за Ферари”, каза Кими, за когото това бе първи успех в квалификация от Гран при на Монако миналата година. „Колата е отлична от началото на уикенда и просто улових шанса, който имахме. Но истинският ден е утре, когато предстои същинската част от работата.”

Фетел бе във видимо по-лошо настроение и каза, че е ясно, че и двата с Кими искат да спечелят и винаги има разлика, когато до теб е съотборник или съперник от Мерцедес. Германецът допълни, че утре ще има истинска битка.

Хамилтън каза от своя страна, че е направил всичко, за да накара пилотите на Ферари да заработят парите си. Пилотът на Мерцедес добави, че реално е постигнал максимума, но утре се надява разликата до Скудерията в състезанието да не е все така в този порядък.