Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Филип Бианки: Жул усеща подкрепата на хората

Филип Бианки: Жул усеща подкрепата на хората

82
0

Състоянието на Жул Бианки е без промяна, но той усеща подкрепата на хората, заяви бащата на пилота Филип Бианки.

Състезателят катастрофира тежко по време на миналогодишната Гран при на Япония и все още е в кома. Той се удари в кран, излязъл да прибере катастрофиралия Заубер на Адриан Сутил. Вследствие на катастрофата  младият французин получи тежка черепно-мозъчна травма.

„Преди всичко Жул е жив. Това е най-важното. Неврологичният му прогрес обаче не е такъв, какъвто искаме да бъде. Всяка сутрин, когато се будим, мислим за него. Мислим също и за смъртта му, защото трябва да се мисли и за това. Трябва да мислим за смъртта, защото сме в ситуация, в която всичко може да се случи. Трагично е. Мисля, че всички спряхме да живеем в онзи ден, на 5 октомври. Това е нещо, което никой не би очаквал. Жул никога не е желал да е на легло в болница. Това не е животът му. И ние не го искаме, но в крайна сметка трябва да се надяваме”, заяви Филип Бианки.

Преди година Жул спечели единствените точки в историята на Маруся в Монако. Членовете на отбора носят тази седмица специални гривни, отбелязващи постижението на Бианки.

„Жул мечтаеше да спечели точки във Формула 1 и го стори с Маруся. Бях там и имах късмета да съм първия човек, когото той прегърна след финала. Бяха незабравими моменти. Жул е тук, въпреки катастрофата му. Все още е с нас и се бори. И всички мислят за него, дават му сила. Той я усеща и това е прекрасно. Трогнати сме от подкрепата”, допълни Филип.