Начало Formula E News Формула Е: Да Коща: Почти всички отбори опитаха да ме привлекат

Формула Е: Да Коща: Почти всички отбори опитаха да ме привлекат

63
0

Почти всички отбори от Формула Е са се опитали да привлекат Антонио Феликс да Коща в състава си за следващия сезон в шампионата за електрически автомобили, призна португалският пилот. През 2015-2016 г. той се състезава с Тийм Агури в първенството и макар да нямаше кой знае колко добри резултати, но представянето му бе забелязано.

Тийм Агури реши да използва през втория сезон на Формула Е задвижващата система, с която се състезава по време на първото първенство. Това означаваше значително изоставане спрямо отборите и производителите, избрали да обновят агрегатите си. Въпреки това Да Коща се бори упорито, макар резултатите да не отразяваха представянето му на писта.

„Върхове и спадове – това е може би най-доброто описание на сезона ни”, обясни пилотът в обобщението си след финала на шампионата. „Това бе вторият ми сезон във Формула Е и за втори сезон изобщо не правих тестове през зимата. Все така се получава, че влизането ми в шампионата е на ръба. Заради това започнах второто първенство, след като бях пропуснал последната надпревара от първото. Не бях карал болид от много дълго време, а отборът преживя някои доста големи промени. Имаше нови собственици, всичко се случваше на бегом и трябваше да се справяме в крачка. Все пак бе очевидно, че разполагаме с наистина добра скорост, като се има предвид, че колата ни на практика бе непроменена спрямо предходното първенство. При това положение достигането на три или четири Суперпол сегмента и спечелването на един полпозишън е много добро постижение. В Буенос Айрес вървяхме втори преди колата да спре. Пропуснахме доста добри възможности. Така и не записахме силен резултат. Не се качихме на подиума, което е жалко, като се имат предвид скоростта и потенциала ни.”

Да Коща допълни, че може да включи и разочарованието от липсата на добри класирания към обобщението на сезона си.

„В същото време съм благодарен, че успях да се включа в шампионата. Отборът ми даде шанс да се състезавам, заедно работихме прекрасно и съм в чудесна позиция за третия сезон. Мисля, че кажи-речи всички отбори се свързаха с мен, за да проверят дали съм свободен и да опитат да ме привлекат. Затова съм благодарен, че преди време изобщо получих шанс да се състезавам”, каза още пилотът.

Антонио Феликс да Коща разказа любопитни подробности за себе си и кариерата си във Формула Е и DTM в специално интервю за ClubS1, публикувано в брой 195.