Начало Formula E News Формула Е се надява да спечели публиката в Маями

Формула Е се надява да спечели публиката в Маями

67
0
Маями
Маями, снимка: Формула Е

Формула Е бе посрещната изключително топло в Маями, където днес ще се проведат официалните сесии и надпревара от поредния кръг на шампионата.

„Искам да благодаря на Маями Хийт за това, че са ни домакини на Американ Еърлайнс Арена и че работят заедно с нас по организацията на първата Маями еПри”, коментира CEO-то на Формула Е Алехандро Агаг. „Задачата не бе лесна, тъй като организацията на това събитие изискваше 163 различни разрешения от всевъзможни институции и организации. Очакваме много зрители и съм сигурен, че атмосферата в града ще е фантастична. От момента на пристигането си се чувстваме добре дошли и ще продължим да идваме тук.”

Той каза също така, че автомобилният спорт има огромни традиции в Съединените щати, но Формула Е няма намерение да се съревновава с Индикар или НАСКАР: „Формула Е пристигна в тази страна с различен подход, насочен към семейства и по-младите поколения. За мен е дори още по-важно да сме тук след скорошното присъединяване на Liberty Global и Discovery Communications към акционерите на Формула Е. Те са важни за нас не само като инвеститори и стратегически партньори. Надяваме се благодарение на тях присъствието ни в САЩ – най-големия пазар за електрически автомобили – да е наистина успешно.”

Няколко са новите попълнения сред пилотите за предстоящата надпревара Маями еПри. Скот Спийд ще дебютира на родна земя за екипа на Андрети. Той смята, че предсезонният му тест на Донингтън ще помогне за бързата адаптация към колата: „Със сигурност няма да е лек обучителен процес. Фактът, че вече съм карал болида обаче, ми дава добра база. Надявам се на добър резултат. Нямам търпение пак да седна в едноместен състезателен автомобил.”

Витантонио Лиуци се присъедини към тима на Трули на мястото на Микела Черути и ще е съотборник на Ярно Трули. Той призна, че е бил изненадан от поканата: „Бях във ваканция в Маями и по принцип трябваше да си тръгна преди ден. Ярно обаче пристигна във вторник, обядвахме заедно и той спомена, че Микела няма да идва, така че да имам готовност. После дойде страхотната новина, че ще се състезавам за тима. Радвам се, че ще карам за Ярно, тъй като той е човек, когото наистина уважавам.”

Люк Дювал пък ще кара за Дрегън Рейсинг заедно с Жером д’Амброзио. Шарл Пик се завръща във Формула Е след участието си в първия кръг в Китай – той ще замести Хо-Пин Тунг в Чайна Рейсинг.