Начало Formula E News Формула Е: Маро Енгел ще е съотборник на Саразен във Вентури

Формула Е: Маро Енгел ще е съотборник на Саразен във Вентури

26
0

Маро Енгел ще е съотборник на Стефан Саразен в отбора на Вентури през трети сезон във Формула Е (2016-2017 г.). Немският пилот ще дебютира в шампионата за електрически автомобили през октомври в Хонконг.

30-годишният Енгел е роден в Мюнхен. От 1996 до 1999 г. се състезава с картинг. След това преминава във Формула BMW. Карал е още в италианската Формула 3000, британския шампионат Формула 3, немския шампионат за туристически автомобили (DTM). През 2013-та участва във V8 Суперкарс. Енгел е шампион в световния GT шампионат и победител в 24 часа на Нюрбургринг.

„Вентури ми даде възможност да развивам новия автомобил на отбора, а след това и да участвам в първенството. Много съм щастлив”, коментира Енгел, който ще замести Майк Конуей.

Тийм координаторът Франк Балде заяви, че Енгел вече участва сериозно в подготовката на автомобила за третия сезон на Формула Е.

„Познава новия ни двигател и навъртя стотици километри зад волана, тъй като направи по-голямата част от тестовете на тима. Маро е ефективен и точен в коментарите си към инженерите”, допълни Балде.