Начало Formula E News Формула Е: Верн с победа в Париж

Формула Е: Верн с победа в Париж

73
0
Жан-Ерик Верн

Жан-Ерик Верн спечели домашния си кръг от Формула Е – Париж еПри. Французинът води от старта до финала, записвайки страхотен успех на пистата по улиците, където е израснал. Той подсили сериозно и позицията си в генералното класиране, в което води с 31 точки аванс пред Сам Бърд.

Верн спечели пола (и три допълнителни точки), след което направи внимателно и добре обмислено състезание. Съотборникът му Андре Лотерер обаче водеше ожесточен двубой с Бърд, като двамата причиниха истински хаос малко преди финала, вследствие на който пилотът на DS Върджин се оказа само с три колела. Лотерер намали рязко заради спад на енергията само четири завоя преди карирания флаг. Това позволи на Лукас ди Граси да се промъкне до второто място, докато Бърд връхлетя върху автомобила на немския пилот и потроши предното си крило и предна лява част на колата си. Сам все пак се добра до финала и зае последното място на почетната стълбичка. Лотерер пък отиде шести.

„Това състезание исках да спечеля през настоящия сезон, а да го постигна по начина, по който се случи, е абсолютно невероятно”, коментира Верн. „Не бих могъл да съм по-щастлив, особено като се има предвид, че и рожденият ми ден бе тази седмица.”

„Състезавахме се в най-красивия град на света. Париж свърши страхотна работа с организацията на цялото събитие. Радвам се, че кметът подкрепя проекта.”

„Все още не мисля за титла – твърде далечен вариант е – и се справям със стартовете един по един. Във Формула Е всичко може да се случи. Не искам и отборът да си помисли, че може да се отпусне. Ще продължа да ги притискам до последното състезание.”