Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще изкара своята Б-версия през юни

Форс Индия ще изкара своята Б-версия през юни

49
0

Нико Хюлкенберг и Серхио Перес продължават да чакат значително обновената VJM08. Според тим шефа Робърт Фърнли така наречената Б- версия ще се появи през юни в Австрия. Но ако колата се забави това няма да е учудващо. Още през март от Форс Индия обявиха, че обновената кола ще се появи на пистата най-късно до Гран при на Монако.

„Надяваме се планът ни да успеем за Австрия да проработи“, обясни Фърнли в Монако. „Иска ми се колата да се появи за състезанието, но по-вероятно е да бъде за тестовете там.“

Надпреварата на Ред Бул ринг ще се проведе на 21 юни, а в последствие на същата писта ще има два дни тестове на 23 и 24 юни.

Б-версията на Форс Индия се очаква с голяма надежда не само от пилотите, но и от целия отбор. Смята се, че тя ще е сериозна крачка напред и ще помогне за спечелването на повече точки, а от там и на позиции в класирането при конструкторите.

Проблемите обаче са налице. Новият нос, който ще бъде значително по-къс в обновената кола не е издържал краш теста на ФИА и ще трябва да бъде преработен. Ако той не издържи навреме този тест е възможно ново отлагане на представянето.