Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Малко изоставаме, но аз не направих кой знае колко добри обиколки

Фетел: Малко изоставаме, но аз не направих кой знае колко добри обиколки

33
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел смята, че автомобилът му Ферари е бърз на пистата Пол Рикар, макар той самият да не успя да извлече максимума от него в петъчните свободни тренировки. Немският пилот на Ферари бе пети и в двете сесии, изпреварен от съотборника си Кими Райконен.

„Според мен пистата е сложна. В някои завои е трудно да откриеш точното преминаване. Все още не сме в желаната позиция. Изглежда изоставаме малко като темпо в един бърз тур. Но аз не направих кой знае колко добри обиколки. Ето защо не съм твърде притеснен относно квалификационното представяне”, обясни Фетел. „Вятърът бе доста сериозен проблем в началото, но след това се успокои. В крайна сметка останах сравнително доволен от работата ни.”

Той допълни, че темпото в дълги серии е доста добро и постоянно, макар да не бе отбелязал как са работили съперниците.

„Обикновено в квалификацията успяваме да вдигнем скоростта, но както казах, тази вечер е необходимо да разбера какво е нужно да направим по колата. Смятам, че имаме потенциал, който трябва да отключим за бързите обиколки. Ще се наспя добре и утре всичко ще е наред”, каза още Себастиан.

Райконен за пореден път определи петъка си като добър и добави, че е интересно да е на ново място.

„Доставя ми удоволствие, тъй като е нещо различно. Ясно е, че не можем да сравняваме настоящата писта с тази от миналото – сегашната е нова за всички. Но ние нямахме някакви особени проблеми. Следобед метеорологичните условия направиха карането доста сложно. Не е най-лесната ситуация, но като цяло беше наред”, коментира финландецът.