Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма срок за решение относно Райконен, заяви Камилери

Ферари няма срок за решение относно Райконен, заяви Камилери

71
0
Луис Камилери
Луис Камилери, снимка Ферари

Новият главен изпълнителен директор на Ферари Луис Камилери заяви, че тимът няма срок за взимане на решение относно бъдещето на Кими Райконен с отбора. В първата си изява пред представители на медиите в новата си роля той посочи, че все още нищо не е окончателно.

„Не сме взели решение. Когато го сторим – а нямаме срок за това – вие ще сте вторите, които ще разберат. Познавам Кими много добре. Той е добър приятел от дълго време. Що се отнася до процеса, то това е отборно решение. И тъй като Маурицио [Аривабене] е шеф на екипа, то в крайна сметка той ще го вземе. Но ще го обсъдим и ще ви съобщим, когато сме готови”, заяви Камилери.

CEO-то на Ферари каза още, че не възнамерява да прави сериозни промени в тима от Формула 1. Според него отборът върви добре в момента и той е щастлив от този факт.

„Това е един страхотен екип и не очаквам големи промени. Моята амбиция, както и на всички останали в тима, е да спечелим”, каза още Камилери.

Бъдещето на Райконен е поредната тема е т.нар. silly season, който продължава с пълна сила. Досега бяха обявени преминаването на Даниел Рикиардо в Рено, идването на Пиер Гасли в Ред Бул, оттеглянето на Фернандо Алонсо от Формула 1 и присъединяването на Карлос Сайнц към Макларън. Очаква се да се разбере кой ще е зад волана на втория болид от Уокинг, съдбата на двамата състезатели на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон, както и решенията на Хаас, Торо Росо, Заубер и Уилямс за пилотския им състав за 2019 г.

На Монца този уикенд шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер потвърди информацията, че Данил Квят е сред кандидатите за място в Торо Росо. На въпрос дали руснакът е сред обсъжданите възможности той отговори: „Абсолютно.” С Торо Росо се свързват още имената на Ландо Норис, Щофел Вандоорн и Жан-Ерик Верн. Норис и Вандоорн са в листата и на Макларън заедно с Перес и Окон.

От Заубер обявиха, че не обмислят възможността Щофел да стане част от тима им за следващия сезон. Шефът на тима Фредерик Васьор допълни, че в Хинвил не бързат с обявяването на пилотите си. Маркус Ериксон има подкрепата на собствениците на отбора, а второто място е за пилот от академията на Ферари. Понастоящем то е заето от Шарл Льоклер. За него обаче има предположения, че може да отиде в Хаас и се смята, че ако това стане, то Антонио Джовинаци ще заеме позицията.