Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Темпото ни в дълги серии е чудесно, а и сме с...

Фетел: Темпото ни в дълги серии е чудесно, а и сме с различна стратегия

57
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел се класира трети на грида за Гран при на Франция и бе сравнително доволен от представянето си.

„Квалификацията бе доста сложна заради условията по време на сесията. Постепенно нещата се подобряваха и бях убеден, че мога да постигна още малко напредък при финалния си опит. Още в началото обаче натиснах може би прекалено силно и вероятно загубих известно време. От там нататък се опитваш да компенсираш и чувството не бе добро в края на тура. Обиколката не бе толкова силна, колкото предходната. Мислех, че мога да съм по-бърз с около десета – десета и половина от секундата, колкото да изпреваря Валтери [Ботас], но пък те и двамата (с Люис Хамилтън) постигнаха подобрение. Смятам, че можем да сме доволни от третото място. Мисля също така, че колата ни е силна за утре. Вчерашното темпо изглеждаше чудесно и сме с малко по-различна стратегия с гумите, така че да видим какво ще стане”, коментира Себастиан.

Немският пилот на Скудерията сподели също така, че работата му на Пол Рикар като цяло стартира в малко по-бавно темпо от обичайното.

„Били сме на тази писта, но тя има толкова различни конфигурации… Затова може би влязохме в ритъм по-бавно, но докато стигнахме дългите серии според мен всичко вече бе наред. Нямаме големи промени по колата, но това което пипнахме, помогна. Не е нещо драматично, но е чудесно, че разполагаме с подкрепата на фабриката. Разчитахме и на симулатора, така че благодаря и на Антонио Джовинаци и Данил Квят. Но не знам защо в петък малко изоставаме, а в събота вървим значително по-силно”, допълни Фетел.

Кими Райконен бе разследван от стюардите дали е попречил в бързата обиколка на Кевин Магнусен. В крайна сметка бе взето решение да няма санкции по случая.

„Колата ми работеше добре днес и квалификацията вървеше нормално до последния сегмент. В Q3 не можах да направя бърз тур като хората. Първият бе доста приличен, но излязох настрани в 11-и завой и загубих време. След това не успях да подобря времето си”, каза Райконен.