Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фалстарт за новата платформа F1 TV Pro, ще връщат пари на потребителите

Фалстарт за новата платформа F1 TV Pro, ще връщат пари на потребителите

220
0

Новата платформа за платено излъчване на Формула 1 онлайн – F1 TV Pro (между 70 и 150 долара за годишен абонамент и между 8 и 12 за месечен в зависимост от държавата), предлагаща допълнителни услуги, претърпя фалстарт при официалното й пускане в уикенда за Гран при на Испания.

Плановете за F1 TV Pro бяха за предоставяне на висококачествена услуга, предлагаща стрийминг на състезанията, квалификациите, свободните тренировки, пресконференциите без реклами, която да е достъпна още от първия кръг на сезона в Австралия.

Последното обаче не се случи заради технически проблеми. Услугата, която е достъпна за около 40 държави, сред които и България, беше пусната в употреба едва за отминалия кръг на Каталуня.

Но по всеобщо мнение не е предложила нужното качество. Често прякото излъчване по интернет (live streaming) е насичало и дори спирало изцяло, след което дълго време не е можело да се зареди отново, независимо от използвания браузър.

С оглед на това до потребителите на F1 TV Pro са били изпратени съобщения по e-mail, че ще им бъде върната част от платената сума. Тя ще е съобразена с продължителността на времето, в което услугата не е била налична.

Потребителите все пак споделят, че повторенията на предаванията и архивните материали е можело да бъдат гледани без проблеми.