Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари моли Еклестън за демонстративни обиколки в Шанхай

Ферари моли Еклестън за демонстративни обиколки в Шанхай

51
0

Преди една седмица на официалното откриване на пистата в Бахрейн тест пилота на Уилямс имаше възможността да направи 25 демонстративни обиколки с миналогодишния болид на Уилямс. Тази новина направо е фрустрирала тима на Ферари, защото разбира се Уилямс са спечелили по този начин ценни данни, които нито един друг отбор не притежава. “Какво мислите, че щеше да се случи, ако ние бяхме направили подобни тренировки”, попита журналистите в Сепанг ядосания Жан Тод.
Именно по тази причина сега от Ферари са реагирали по интересен начин. Те са решили да изравнят предимството на Уилямс по най-бързия възможен начин. Защото предимството на скудерията е все още само 16 точки, а сезона е дълъг.
Затова от Ферари са направили запитване към Бърни Еклестън. Въпросът е следния: “Дали ще е нужно някой да направи демонстративните обиколки при откриването на пистата в Шанхай?” Самият Патрик Хед нажежи обстановката, като заяви че Уилямс ще имат предимство в първия половин час на първата свободна тренировка в Бахрейн. А Ферари не могат да допуснат подобно нещо. И имат право. Според всички морални правила сега всички отбори трябва да имат възможност да направят същия брой демонстративни обиколки на двете нови писти. А как това ще се впише в спестовния курс поет от ФИА е друга работа.