Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари на първа редица в Бахрейн

Ферари на първа редица в Бахрейн

47
0

Михаел Шумахер ще стартира от първа позиция в утрешната Гран при на Бахрейн. Втори е съотборникът му във Ферари Рубенс Барикело, а трети – Хуан Пабло Монтоя (Уилямс).
Михаел направи грешка във втората си бърза обиколка в квалификацията, но в края на тура спечели цели три десети от секундата.
– Най-накрая напаснахме всичко в точния момент и само това се брои – заяви световният шампион. – Не мога да кажа, че това бе от най-добрите ми обиколки. Мисля, че всички имаха един или друг проблем, доста трудно е да измъкнеш максимума от колата на тази писта.
Монтоя бе най-бърз в първия сектор, но в последния предната част на колата му бе нестабилна и в крайна сметка остана трети. Пред него се нареди Барикело, който направи чист тур заради по-консервативния си подход.
Заради нестабилна предница изостана и Ралф Шумахер, който оглавяваше таблицата след първата част на квалификацията. Той даде пето време. Зад него се наредиха двамата пилоти на БАР, като този път Такума Сато изпревари Дженсън Бътън.
Фернандо Алонсо обаче претърпя истинско фиаско. Испанецът направи две грешки, заради които се класира чак 17-ти на стартовата решетка. За разлика от него Ярно Трули се представи значително по-добре (седми), но пък той не можа да използва максимума на болида си в бързите завои.
Дейвид Култард записа още една спукана гума в сутрешните свободни сесии. Райконен от своя страна направи само загряваща обиколка и тръгва утре последен. Причината за вчерашната повреда на двигателя на финландеца се оказа пожар, причинен от теч на гориво според Норберт Хауг.