Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подготвят новостите си за Силвърстоун

Ферари подготвят новостите си за Силвърстоун

44
0
Фернандо Алонсо

Гран при на Европа приключи с най-добрия резултат за Ферари от всички осем надпревари в световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. Фернандо Алонсо се качи на подиума (бе втори), а Фелипе Маса финишира пети в надпреварата по улиците на Валенсия. От Скудерията признаха, че в момента се намират на етапа, на който са се надявали да са в началото на сезона, но продължават упорито да се трудят по развитието на автомобилите си. Целта на отбора е болидите да са конкурентоспособни на всякакви по характер писти. Затова и кръгът във Великобритания се очаква с такова нетърпение, тъй като именно там ще стане напълно ясно дали Ферари са преодолели пропуските си по отношение на аеродинамиката.

Основните промени в двата F150° Italia ще са основно именно в областта на аеродинамиката, макар в Маранело да не смятат, че е възможно те да повлияят сериозно върху реда на отборите по отношение на скоростта им. Пилотите също участват активно – вчера и днес Алонсо е в базата, където се провеждат технически анализи и сесии на симулатора. Маса ще прави същото в края на седмицата.

От Ферари не пропуснаха също така да се похвалят с отличната работа на механиците си във Валенсия, тъй като точно стратегията помогна на Фернандо да прескочи Марк Уебър при последните спирания в бокса. Двукратният световен шампион се постара да спечели достатъчно аванс, печелейки в последните обиколки на втория си стинт (все още със софт) по секунда и половина спрямо съперника си. При самия бокс пък механиците смениха гумите за 2,9 секунди и спирането (заедно с времето за потегляне) възлезе на 3,2 сек.