Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари празнуват в Маранело след 259 дни без победа

Ферари празнуват в Маранело след 259 дни без победа

71
0
Лука ди Монтедземоло

Във Ферари са особено чувствителни по отношение на периодите, необходими за излизане от криза, а сезон 2011 г. не е никак лесен за Скудерията. Отборът спечели победа едва в средата на шампионата – необходими бяха цели 259 дни, за да се качи отново пилот на червените на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Успехът на Фернандо Алонсо на пистата Силвърстоун съвпадна с 60-ата годишнина от първия триумф на тима във Формула 1. Това допълнително подслади удоволствието от постигнатото, но въпреки това Ферари останаха предпазливи, а самият испанец заяви, че далеч не мисли за шампионата, а за следващия старт. В Маранело все пак отделиха малко време за празнуване, тъй като отдавна се трудят упорито и заслужиха поздравленията на президента си Лука ди Монтедземоло.

Спечелихме и това се дължи на вас, за което искам да ви благодаря. Справихте се чудесно и показахте – всеки един – как трябва да се реагира в трудни моменти. Не паднахте духом и се подобрихте във всяка една област. В лицето на Стефано Доменикали имате ръководител, който доказа, че е истински лидер. Изпратих му поздравленията си веднага след финала на надпреварата, но те всъщност са и за всички вас. Сега обаче трябва да останем здраво стъпили на земята, но пък поне сме свикнали с това, тъй като знаем колко струва победата. Необходимо е да предприемем следващата стъпка напред, защото искаме да сме първи отново този сезон, а за това е необходимо всички да преследват най-доброто в ежедневната си работа – заяви маркизът.

Ди Монтедземоло не пропусна да отбележи, че първата победа на Ферари за годината бе спечелена на вражеска територия: в Англия се намират базите на осем от настоящите 12 отбора, участващи във Формула 1 и за всички тях това бе домашен старт.

Доменикали също благодари на служителите във фабриката, но предупреди, че има още много стартове.

Все още не сме толкова бързи, колкото лидерите, но кой знае – ако нещата се случат по определен начин, ситуацията може да се обърне напълно – каза още шефът на Ферари в F1.