Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари тестват нови под, изпускателна система и задно крило

Ферари тестват нови под, изпускателна система и задно крило

69
0
Фернандо Алонсо

Всичките си нови компоненти, донесени на Силвърстоун, успя да изпробва екипът на Ферари в първата свободна тренировка за Гран при на Великобритания, проведена на мокро трасе. Сутрешният дъжд повлия на подготовката на Скудерията, както и на останалите отбори от Формула 1, но се очаква вторите 90 минути да са на сухо и дори може да изгрее слънце, което не се случи, но за това – по-късно.

Заради времето Фелипе Маса завъртя само 13 тура тази сутрин, а Фернандо Алонсо – с три повече, което им отреди съответно седмо и пето място в подреждането. След финала от Ферари коментираха, че е трудно да направят каквито и да са заключения след пробите на новите под, изпускателна система, задно крило и елементи в задната част на автомобила. Уикендът е особено важен за тях, но никой не се наема да прави прогнози.

Надеждата остава, мотивацията за всеки старт е налице, но трябва да направим крачка напред по отношение на представянето – бе обобщението на ситуацията до момента от страна на Алонсо. – Забраната за обдухване на дифузьорите при спряно подаване на газ ще ни коства известно аеропритискане при спиране, тоест ще губим време в обиколката, но истинската картина ще се прояви едва в събота-неделя. Не очаквам нещата да се изяснят след първите тренировки.