Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари трябва да са по-агресивни с колата за 2012 г., твърди Ди...

Ферари трябва да са по-агресивни с колата за 2012 г., твърди Ди Монтедземоло

73
0
Лука ди Монтедземоло,Ферари

Изключително важна седмица за Ферари започва този понеделник, при това в няколко направления.

Президентът на компанията Лука ди Монтедземоло представя днес модела FF на специална церемония в Токио. Впоследствие автомобилът ще бъде продаден на търг заедно с 4 фланелки с автографите на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, а постъпленията – дарени на града Ишиномаки, пострадал тежко от природните катаклизми в началото на годината в Япония.

Усилията на маркиза относно марката обаче ще зависят в немалка степен от представянето на пилотите на Скудерията в Гран при на Великобритания. Състезанието е решаващо за отбора, тъй като след него ще бъде взето решение дали екипът да продължи да работи по F150° Italia или да се съсредоточи напълно върху болида за 2012 г.

Внимателно прегледахме ситуацията заедно със Стефано Доменикали и инженерите. Наясно сме колко е трудна ситуацията и в двата шампионата, но не искам да чувам и глас за отказване: трябва да напредваме постоянно и да се борим за победа във всеки старт. А е съвсем нормално да се говори за болида за 2012 г. на този етап от сезона – заяви Ди Монтедземоло.

Президентът на Ферари допълни, че шампионатът е много интересен, а състезанията – непредсказуеми. Той одобри и решението да се въведат V6 турбодвигатели от 2014 г., обяснявайки, че здравият разум е надделял при обсъждането на новите мотори.

През уикенда Ди Монтедземоло посети и пистата Муджело, където се проведе кръг от МотоGP. Там той отново призна, че през зимата никой в Маранело не очаквал толкова труден старт във Формула 1.

Ситуации като тазгодишните са полезни от гледна точка на факта, че могат да ни дадат посока на развитие на работните ни методи, да подсилят духа ни, да подобрят организацията. В този спорт е възможно да изживееш такъв сезон. Изцяло вярвам в хората ни и начина им на реакция, дори при по-агресивен подход, какъвто трябва да приложим при конструирането на колата за догодина – бе категоричен президентът.