Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари потвърди замяната на Аривабене с Биното

Ферари потвърди замяната на Аривабене с Биното

184
0

Екипът на Ферари потвърди замяната на спортния шеф на тима Маурицио Аривабене с Матиа Биното. Това ще се случи с незабавен ефект, като досега Биното заемаше позицията на технически директор. Засега не е ясно кой ще заеме поста на Матиа.

Аривабене бе начело на Скудерията от 2014 г., когато бе назначен от вече починалия президент Серджо Маркионе, но неговият тим не успя да спечели титлите през последните 2 г., въпреки че имаше добри шансове да го стори.

„След 4 години на неуморна ангажираност и всеотдайност, Маурицио Аривабене напуска тима, се казва в съобщението на Ферари. – Решението беше взето заедно с мениджмънта на компанията след дълги дискусии, свързани с дългосрочните интереси на Маурицио, както и тези на тима.

Ферари иска да благодари на Маурицио за неговия значителен принос за увеличаването на конкурентноспособността на тима за последните години и му пожелава всичко най-добро в бъдещите му начинания. С незабавен ефект, Матиа Биното ще поеме ролята на шеф на тима, като всички технически структури в тима ще продължат да отговарят пред него.“