Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари пред Мерцедес в 3-ата сесия в Сингапур

Ферари пред Мерцедес в 3-ата сесия в Сингапур

61
0
Себастиан Фетел

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен постигнаха най-добри времена е 3-ата свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Най-бърз беше германецът със страхотна обиколка от 1:38.054 мин, а финландецът допусна грешка в своя най-добър опит и изостана на 0.362 сек.

Трети и 4-и се наредиха Люис Хамилтън и Валтери Ботас от Мерцедес, но и двамата бяха на половин секунда от времето на Фетел. А това предвещава предимство на Скудерията за предстоящата квалификация.

Зад тях 5-и 6-и останаха пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен, но изоставането им беше изненадващо голямо – над 1 секунда спрямо лидера. Най-добър от останалите бе Ромен Грожан с Хаас, който зае 7-ото място, на 1.7 сек от първия.

 

 

Сесията започна на дневна светлина , а Кими Райконен първи записа бърз тур от водещите пилоти. След него Фетел бе по-бърз само с 4 хилядни, като германецът за малко отново не се удари в стената на последния шикан.

 

 

След техните опити Ботас и Хамилтън излязоха на пистата и направиха обиколки с гумите софт. Изоставането им бе около и над 2 секунди спрямо Ферари. Пред тях бяха Окон и Грожан с хиперсофт. 30 минути след началото на сесията Фетел постави нов комплект хиперсофт и с него подобри досегашното си постижение с цели 2 секунди. Той записа 1:38.054 мин.

 

 

Верстапен и Рикиардо, подобно на пилотите на Мерцедес, също въртяха обиколки със софт. Те бяха с близо 3 секунди по-бавни от Фетел, като ползването на софт подсказва намерение и на двата тима да ползват активно този тип в състезанието. Междувременно Кими направи бърз тур с нови гуми хиперсофт, но изостана на 0.362 сек от Себастиан, като допусна сериозна грешка в 3-ия сектор.

Хамилтън също извърши квалификационна симулация с хиперсофт, като бе с най-добро време във втория сектор, но като цяло изостана от Фетел с цели 0.7 сек. Ботас бе малко по-бавен, като двамата заеха 3-ото и 4-ото място. Люис със същия комплект направи нова бърза обиколка и подобри резултата си, но бе отново далеч от Фетел – на 0.504 сек. Валтери стори същото и беше на 0.549 сек.

 

 

В последните минути Верстапен и Рикиардо също направиха квалификационни симулации с хипермеки гуми, но и двамата бяха на над 1 секунда от постижението на Фетел. Това им отреди 5-о и 6-о място. Макс се оплака на няколко пъти, че двигателят му не работи както трябва, а също и от трафика на пистата.