Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще връща Стефано Доменикали

Ферари ще връща Стефано Доменикали

178
0
Стефано Доменикали,Фернандо Алонсо

Екипът на Ферари ще се опита да върне в отбора бившия си спортен директор Стефано Доменикали. Италианецът беше спортен директор на тима от 2007 до 2014 г., след което позицията зае Маурицио Аривабене. Сега последният беше освободен, а на негово място назначен Матиа Биното.

Идеята е Доменикали да заеме поста главен изпълнителен директор на отдела по производство на серийни автомобили на Ферари, като според Corriere dello Sport зад нея стои президентът на Скудерията Джон Елкан.

С Доменикали на тази позиция Ферари ще разполага с мениджър с потенциал и познания, който ще може да преговаря с шефовете на F1 за новите правила и договори от 2021 г. Трудна задача, която би дошла в повече на и без това доста заетия Биното.

53-годишният Стефано в момента е изпълнителен директор и президент на Ламборгини, където свърши отлична работа за последните 2 години, увеличавайки значително продажбите на луксозната марка коли в световен мащаб.

Смята се, че връщането на Доменикали във Ферари може да доведе и до това на Фернандо Алонсо в Скудерията през 2020 г. Двамата работиха заедно от 2010 до 2014 г., като в интервю пред Auto Bild в края на миналата година Стефано каза, че не изключва подобно нещо и това би била страхотна история.