Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ферари заслужаваха победата

Фетел: Ферари заслужаваха победата

38
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Световният шампион и лидер във временното класиране Себастиан Фетел призна, че отборът на Ферари е демонстрирал по-добро темпо и съвсем заслужено Фернандо Алонсо е спечелил Гран При на Великобритания. Младият германец, който завърши втори съжали, че състезанието не се е провело изцяло на мокра писта, тъй като болидът на Ред Бул се е държал изключително добре с гумите интермедия. „След чудесния старт бяхме с много добро темпо и отварях преднина. Изчакахме малко повече от необходимото за слагането на сухи гуми, но можехме да си го позволим, защото контролирахме ситуацията„, обясни Фетел. Моментно забавяне в бокса лиши пилота на австрийския тим от лидерската позиция и затрудни максимално състерзанието за него. „При спирането в бокса имахме проблем. Болидът беше вече свален на асфалта, но трябваше да го вдигнат отново. Тогава загубих водачеството и излязох на пистата трети. След това имах трудности да изпреваря Люис, но все пак го прескочихме в боксовете. По това време Фернандо вече беше доста напред. Това е добър резултат за нас, но имахме някои проблеми. Ферари бяха бързи през целия уикенд и заслужаваха победата„, завърши Фетел.

Марк Уебър си тръгва от Острова със смесени чувства. Австралиецът пропусна да материализира пол позишъна си в победа и завърши едва трети. „В началото беше доста хлъзгаво с гумите интермедия, половината писта беше мокра, половината суха и трябваше да изчакаме за сликовете. Михаел Шумахер пръв сложи гуми за сухо и изчакахме да видим какви ще са времената му. В обиколката ми за влизане в бокса имах доста драматичен момент в Бекетс и трябваше да мина през тревата, Фернандо се приближи доста до мен. След това състезанието беше интересно. Болидът се държеше добре в началото на всеки стинт, но към края имахме трудности с гумите. В последните обиколки опитах да изпреваря Себастиан, но не се получи и това бе състезанието за мен„, резюмира Уебър.

Кристиан Хорнер остана доволен от представянето на пилотите си и спечелените 33 точки за световния шампионат. Спред шефа на Ред Бул, силното представяне на отбора е много важно след противоречивия уикенд извън пистата и драмата около обдухването на дифузьорите. По повод на репликите към Марк Уебър в последната обиколка на състезанието да запази дистанцията до Фетел, Хорнер заяви: „В последните обиколки болидите ни бяха много близо и от отборна гледна точка беше много важно да вземем тези точки и да не рискуваме колите да се озоват в оградата, което почти се случи с Фелипе Маса и Люис Хамилтън в последния завой„.