Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА може да продължи да проверява двигателя на Ферари в Канада

ФИА може да продължи да проверява двигателя на Ферари в Канада

59
0

ФИА обяви, че може да продължи да проверява легалността на задвижващата система на Ферари в следващия кръг от шампионата в Канада на пистата Жил Вилньов.

В отминалия в Монако федерация разгледа агрегата на Скудерията детайлно, като за целта постави и допълнителен хардуер. В крайна сметка се стигна до заключението, че всичко по мотора на тима е легално.

Въпреки това обаче състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг каза, че още проверки може да се нужни в следващия уикенд за Гран при на Канада след 2 седмици.

„Не казвам, че определено ще го правим (да проверяваме мотора на Ферари), защото предполагам, че достигнем до същото заключение, каза Уайтинг. – Но Ферари ще направи промени по софтуера си за Канада.

Въпреки че не съм експерт, ние се опитваме да разберем разликата между двете части на батерията. Всъщност батерията е една, но системата я разпознава като две. В тима използват батерия, която е напълно различна от тези на съперниците.“

Чарли обясни още, че преди уикенда в Канада във ФИА ще разполагат с по-добра система, която да им позволи много по-бързо да получават резултати от изследванията. Той каза, че също така от Ферари са предоставили всичко, от което ФИА е имала нужда.