Начало Автомобили Fiat Auto и Зимните Олимпийски Игри, Торино 2006

Fiat Auto и Зимните Олимпийски Игри, Торино 2006

112
0

Fiat Auto и Зимните Олимпийски Игри, Торино 2006

Fiat Group е основен спонсор на Зимните Олимпийски игри, Торино 2006. Гигантът свързва името си с ХХ Зимни Олимпийски игри откакто Торино предложи кандидатурата си за Зимната олимпиада, и това се случи благодарение на личната отговорност и дипломатическа убедителност на Джовани Аниели, председател на Почетния Комитет, Торино 2006. Fiat реши да допринесе за успеха на събитието като предложи на Комитета за финансови средства продукти, професионални умения и организаторски качества, ресурси, възлизащи на 40 млн евро пазарни цени.

Отговорността на Fiat се прояви в две форми: създаване на Олимпийски автомобилен парк, предложен на организацията и спонсориране на множество Олимпийски събития.

Също така, Fiat Auto бе призната за Зелен Спонсор на Зимната Олимпиада, 2006, което дава право на Групата да ползва търговската марка Околна среда 2006, и е важно признание, потвърждаващо отговорността на компанията за опазването на околната среда и устойчивото развитие.

Олимпийският автомобилен парк

Fiat Auto предостави над 3,000 автомобила за превозването на олимпийците, журналистите и персонала от доброволци. Водеща марка е Fiat Sedici. 200 коли от този модел бяха предоставени на организацията, оригинален 4×4 автомобил с опция off-road, който комбинира приятното шофиране и компактността на Fiat с off-road (извън пътя) възможност за шофиране, характерно за спортния тип коли (SUV); затова Fiat Sedici е официален автомобил на Зимните Олимпийски игри в Торино, 2006.

Церемонията по символичното връчване на ключовете се състоя на неотдавнашното Bologna Motor Show, в присъствието на Евелина Кристилин, Зам. председател на TOROC и големият ски-шампион Алберто Томба, в обкръжението на много журналисти, местната власт и олимпийци.

Още много други модели са включени в Олимпийския авто парк: от Grande Punto до Fiat Croma, Panda 4×4 и Fiat Idea, Alfa 159 и Alfa Crosswagon, Lancia Musa, Lancia Phedra и Thesis flagships, и вановете Doblo и Ducato, транспортни и пътнически версии.

На Олимпиадата в Торино 2006, бяха организирани курсове по безопасно шофиране за 3,000 доброволци, а Fiat Auto взе участие като предостави голям брой Fiat Idea, Lancia Musа и Alfa 147.

Спонсорството на Олимпийските събития

Fiat Auto свърза търговската си марка с множество събития, които рефлектираха върху професионализма и характера на индивидуалните търговски марки.

Fiat спонсорира Федерацията по бобслей на Ямайка и Отбора на Fiat – Freestyle, който събра най-силните италиански сноубордисти и скиори свободен стил. Alfa Romeo подкрепя членовете на Алпийската ски група, която създаде своя Ски състезателен отбор.

Lancia се свързва с фигурното пързаляне, Lancia Ice и Каролина Костнер, която тържествено откри състезанията и е знаменосец на италианската делегация,. Лекотоварните рекламни автомобили на Fiat спонсорират Нацианалния отбор по хокей на лед.

Fiat Group е и официален партньор на IХ Параолимпийски зимни игри. Това е и начин да се подчертае социалната ангажираност на Fiat към хората с увреждания, особено чрез Fiat Auto, която предприе важни инициативи като част от проекта Автономия, който от 1995 година разработва услуги и специални средства за придвижване на хора с ограничени двигателни възможности, за да се улесни управлението на автомобила от хора с увреждания.

Fiat Auto присъства и в Casa Italia, където са предоставени Fiat Sedici, Alfa 159 и Lancia Ypsilon Momo Desigo. Casa Italia е издигната сред Торинския Valentino Park: Тя предоставя квартири на делегатите на Италианския олимпийски комитет Coni и на всеки италиански състезател, спечелил медал по време на Олимпиадата.

Fiat Auto e основен спонсор на щафетата на Олимпийския огън, която започна от Рим на 8-ми декември и пристигна в Торино в деня на тържественото откриване на ХХ Зимни олимпийски игри – 10 януари, като измина 11,000 км за малко повече от два месеца и посети многобройни италиански градчета и градове, в това число Флоренция, Геноа, Палермо, Неапол, Кортина Д’Ампезо и много други…

Fiat атрактивност и спорт

Fiat играе важна роля за реализирането на многобройни събития в усилената подготовка за следващите Зимни олимпийски игри, Торино 2006, които вече са на прага на събитието както като споносор на голямото международно събитие, така и като поддръжник на състезателите, които се подготвят за Олимпиадата.

Присъствието на Fiat е подчертано от атрактивността, позитивните качества, които марката желае да предаде и изрази, а изборът на отборите, които Fiat спонсорира, рефлектира на нейната стратегията, като се започне с Ямайската федерация по бобслей. Решението да стане част от Ямайското приключение е ясно послание на вярата на Fiat в важността на чувството за хумор, доброто настроение, непредубедеността и позитивния подход, които екипът представя.

До дебюта си в Калгари през 1988 участието на Ямайския отбор на Олимпийските игри се сблъскваше с предизвикателството на една приета мъдрост (Зимните спортове изключват тези, които нямат зима) и волята тези ограничения да бъдат преодолени, да имаш по-широко мислене и да изпълниш живота с пионерски дух. Вместо да положат усилия и да приложат отговорност, Ямайските състезатели не успяха да се квалифицират за финалите на Зимните олимпийски игри, но добрата воля, която събудиха във всеки, с когото се срещнаха, неотслабна. И подкрепата на Fiat ще продължи.

Fiat предостави на Ямайците Panda 4х4 и разнообразие от инициативи: от бобслей екипи за отбора (с атрактивно облекло на Fiat) до внушителна рекламна кампания, Селището на Път (инициатива за посещението на най-забележителните италиански морски курорти през лятото), до Jamaica House, парченце от Ямайка в Торинските Олимпийски долини, където отборът тренираше миналото лято.

Спонсорството но Ямайския отбор по бобслей е важна част от стратигията на Fiat като спонсор на Олимпиадата в Торино 2006. Заедно с отбора на Fiat – Freestyle, който включва най-силните италиански сноубордисти и скиори свободен стил: Джакомо Кратер, Таня Детомас и Симон Малуза и състезателите свободен стил: Матия Пегорари и Клаудио Босиа. През лятото към отбора се присъединиха и Пиеркарло Рикасоли, сърфист, Никола Бресциани, италианскят шампион по сърф и Джорджо Затони, международно известният скейтбордист. Последният член на отбора е Федерико Ла Кроке, един от най-силните уиндсърф състезатели.

С отбора Freestyle, Fiat уверено влезе в един млад, оригинален свят на ски свободен стил, от който бе направен малък скок в света на скейтборда.

Отборът на Fiat – Freestyle се придвижва от едно място до друго с бързите и пъргави Fiat Idea 1.9 Multijet или Grande Punto, и двата модела се отличават с младежкото, динамично лого и имидж.

Ако желаете да научите повече за състезателите, да си свалите информация и музика, посетете сайт-а на адрес www.fiatfreestyleteam.com който е отправната точка на младата общност, която гравитира около тима.

Много от организираните инициативи включват посещение на Парк Fiat S-Now! в Зимното селище във Vigorelli Velodrome, центъра на Милано и най-атрактивното събитие на Парка. Състезание свободен стил, което привлече най-видните представители на този специалитет и бе спечелено от Джакомо Кратер, знаменосецът на Отборът на Fiat – Freestyle.

Проектът на Отбора на Fiat – Freestyle, Паркът Fiat S-Now! и спонсорството на Ямайската Федерация по бобслей, получи Специалната Похвала на Fiat и грабна Гранд При на спонсорите.

Ледът на Lancia: елегантност, класа и хармония

Ако Lancia беше Олимпийски спорт, със сигурност това щеше да е фигурно пързаляне. Защото подобно на този спорт, търговската марка въплъщава елегантност, класа и хармония. Сходството по стил доведе до осъществяването на проекта Ледът на Lancia, чрез който Lancia подкрепя Националния отбор по фигурно пързаляне.

Lancia избра Каролина Костнер да открие младежкия шампионат на италианския отбор по фигурно пързаляне, който спечели наскоро трето място на Световния шампионат, което бе последвано от бронзов медал на Европейския шампионат по фигурно пързаляне в Лион, където за първи път след повече от 25 г. италианец взе бронза. Каролина е придружена от Lancia Ypsilon, колата, популярна сред женската публика, за която тази марка притежава множество важни качества, като качествата на състезателката, която я представлява. За да постигне успех, шампионът по фигурно пързаляне трябва да работи много, с дисциплина и подготовка, така, както и Ypsilon е резултат на детайлно изследване, дизайн и технология.

Дуото – Lancia Ypsion и Каролина Костнер бе създадено миналата година, когато състезателката за осемнадесетия си рожден ден получи много специалин подарък – Casanova Light Blue Lancia Ypsilon. Посвещаването на ангажимента на Lancia към този спорт бяха изтъкнати през септември, когато търговската марка подкрепи организирането на Lancia Гранд Гала върху лед в Палавела, Торино, което ще бъде домът на фигурното пързаляне по време на Зимните олимпийски игри.

Ски отборът на Alfa Romeo

След ски състезанията за Световната купа, Световния шампионат по ски и изключителният успех на Джорджо Рока, сега отборът по ски спускане на Alfa Romeo дебютира на Зимните олимпийски игри, Торино 2006.

Отборът е в състав: Флавио Рода – треньор на отбора и супервайзор, Густаво Тоени, и осем професинални скиори по слалом, спускане и Super G: Джорджо Рока, Кристиан Гедина, Масимилиано Блардоне, Манфред Моелг, Карен Пуцер, Денис Карбон и сестрите Елена и Надя Фанчини. Доказани шампиони с опит в различни области на ски спорта, обединени от жаждата за предизвикателства и съревнование: характеристики, които ги свързват със света на Alfa Romeo.

Освен предоставянето на ски екипи с логото си Alfa Romeo предоставя и официалните коли на отбора. На състезателите са предоставени Alfa Crosswagon Q4, които са готови да ги предружат до пистата и навсякъде извън нея, благодарение на ексклузивната система за шофиране на четири колела Q4, с три диференциала и усукващо предаване за улеснение на задния мост.

За да се подчертае връзката между Alfa Crosswagon Q4 и отборът по ски надбягване, Alfa Romeo създаде Impronta sportive (Спортен знак), проведе рекламна кампания, която разкри символиката, която свързва Alfa Romeo и света на ски състезанията, като отпразнува представянето на двигателите и спортистите, безпогрешността на колата при взимане на завои и състезателят, който трябва да пази баланс на ските, технология на пълен контрол и техника на перфектно балансиране.

В допълнение към това Alfa Romeo предоставя 96 билета за ски състезанията в планината Пиедмонт. Състезанието ще завърши на 30-ти януари, 2006 и ще бъдат излъчени 48 победители, всеки от които ще бъде награден с по 2 билета. А докрая ня март ще имате възможност да спечелите наградата Един ден с Джорджо Рока, настина уникална възможност да се запознаете с капитана на италианския отбор и да покарате ски с него. За участие, посетете сайт-а на Alfa Romeо: www.alfaromeo.it , кликнете на банера състезание (competition), регистрирайте се и очаквайте своя щастлив миг.

Лекотоварните автомобили на Fiat, официален спонсор на италианския Национален отбор по хокей на лед

Подразделението на Лекотоварните автомобили на Fiat спонсорират състезателите на мъжките и женските отбори по хокей на лед. Този зрелищен спорт, който изисква енергия, сила и скорост има същите характеристики, които са представени в гена на лекотоварните рекламни коли на Fiat.

Когато отборът победи в приятелски мач през декември силния Канадски отбор, върху екипите на италианския национален отбор имаше надпис: Новият Fiat Doblo Cargo бе признат. Мачът бе част от тържественото откриване на стадиона Pala Isozaki, една футуристична конструкция, която ще бъде храмът на състезанията по Хокей на лед на Зимните олимпийски игри.

Новият Fiat Doblo Cargo наскоро бе признат за Международен ван за 2006-а. Тази награда се присъжда за значителните подобрения, направени в Лекотоварните автомобили на Fiat за транспортиране на стоки: елегантен стил, нови двигатели (Euro 4), увеличен полезен товар и нова Maxi версия – 4 кубически метра, капацитет на товара – 850 кг, два метра багажно отделение, което е рекорд за тази категория автомобили. Оставате с отлично впечатление от двата турбодизелови двигателя с мощност от 105 bhp 1.9 Multijet и революционния 75 bhp 1.3. 16v Multijet. Това бижу на техниката на Fiat Auto привлича огромно внимание, заради изключителното си представяне, което намалява консумацията на гориво в цифри: само 5.4 л гориво са необходими, за да измине 100 км.