Начало Moto News FIM: Без компенсация за точките в WSBK от ЮАР

FIM: Без компенсация за точките в WSBK от ЮАР

83
0

FIM и Dorna WSBK обявиха, че няма да има компенсация за изпуснатите точки в шампионата WSBK, свързани с отменянето на кръга в Южна Африка тази година. Преди време комисията за шампионата обяви, че проблемът се решава, но сега има краен резултат.

На обсъждане е бил поставен въпросът да се направи допълнително състезание в класовете Superbike и Supersport по време на последния кръг в Катар, за да се спечелят допълнителните точки, но този вариант не събра необходимия брой гласове ЗА от страна на производителите и отборите.

Преди известно време писахме, че стартът от WSBK в Южна Африка отменя по ред причини и няма да бъде заменен от друго състезание. Той трябваше да бъде предпоследен старт от шампионата на 19 октомври. Така след отмяната му, предпоследен остана кръгът на френската писта Маникур на 5 октомври, а шампионатът ще завърши на 2 ноември в Доха, Катар. Причината за отмяна на етапа е заради промените по трасето, които не отговарят на стандартите на WSBK и на FIM. Въпреки усилията на местния промотър – компании GAS Sport, свършеното по пистата се оказа недостатъчно и тя не получи лиценз.

Това бе втората отмяна на състезание този сезон, тъй като преди това бе отменен и кръгът в Москва на 21 септември, заради усложнената политическа обстановка.